fbpx
Događaji Skijanje Sport

Odličan nastup zlatiborskih smučara u BiH

Ovog vikenda su naši smučari imali dva nastupa, u subotu 21.februara su se takmičili za Kup Istočni stari grad, a u nedelju je na programu bilo takmičenje “Jahorinska bajka”.

Smučari SK Zvezda, su osvojili tri medalje i ekipni pehar za osvojeno treće mesto. U kategoriji starijih omladinki prvo mesto je pripalo Anji Ilić, dok je Mina Ilić zauzela treće mesto u kategoriji junorki. U muškoj juniorskoj konkurenciji Miloš Milosavljević je bio drugi u trci na 8 km.

vucja-luka15-1

Medalje za SK Zlatibor su osvojili Brankica Štulović, Aleksandar Jelić i Darko Smiljanić. Brankica Štulović je osvojila srebro u trci na 8 km u seniorskoj konkurenciji, Darko Smiljanić je bio prvi u juniorima na 8 km, dok je Tijana Smiljanić osvojila bronzu u kategoriji mlađih omladinki u trci na 5 km.

darko-smiljanic

U nedelju 22.februara zlatiborski smučari su ponovo imali dobar dan na takmičenju “Jahorinska bajka”. Anja Ilić (SK Zvezda) je bila prva u kategoriji starijih omladinki, dok je  Miloš Milosavljević bio treći u trci na 10 km za juniore.

balkan-kup15-18

Brankica Štulović (SK Zlatibor) je u trci na 5 km bila druga. Aleksandar Jelić je u kategoriji starijih omladinaca bio drugi u trci na 7.5 km, a Darko Smiljanić je osvojio bronzu.

jelic-aleksandar

SK Zmajeva je na ovom takmičenju osvojio dve medalje. Dejan Krsmanović je bio drugi u seniorskoj konkurenciji u trci na 10 km, a Đorđe Gubić je bio prvi u juniorskoj konkurenciji.

Može se reći da su smučarski klubovi sa Zlatibora imali dobar uspeh u konkurenciji klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne gore. Sledećeg vikenda na programu je još jedna FIS trka na Jahorini. Nažalost zbog brzog topljenja snega FIS trka koja je planirana za utorak i sredu na Zlatiboru je otkazana.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031