fbpx
Događaji T-Info Turizam

Odlična posećenost Zlatibora u prvoj polovini 2015

priroda15-1

Zlatibor je za prvih šest meseci ove godine po podacima Statističkog zavoda imao najveću posećenost u poslednjih šest godina.

Zvanična statistika za period januar  – jun beleži 275.155 ostvarenih noćenja što predstavlja povećanje od 28,8% više noćenja nego u 2014.godini. Imajući u vidu da prvih šest meseci 2014.godine nisu bili posebno dobri za turizam zbog loših vremenskih uslova uspeh je veći. Ono što može da raduje turističke radnike je činjenica da je za prvih šest meseci ostvareno više noćenja od rekordne 2011.godine i to za više od 30.000. Da podsetimo u istom periodu 2011.godine je ostvareno 242.665 noćenja.

statistika-nocenja-jan-jun15

Što se tiče broja gostiju koji su posetili Zlatibor u ovom periodu ponovo je postavljen rekord jer je Zlatibor za prvih šest meseci posetilo 71.327 gostiju, što je za 29.6% više nego prošle godine.

statistika-dolasci-jan-jun15

Ostaje da se vide rezultati letnje sezone, a podaci koje je TO Zlatibor objavila za jul mesec su ohrabrujući. Na osnovu obrađenih podataka na reprezentativnom uzorku od 2143 ležaja u hotelima i odmaralištima na Zlatiboru, u julu je zabeležen porast broja noćenja od 15,90% u odnosu na isti period prošle godine.
Dok je za prvih sedam meseci ove godine zabeležen rast od 19%.

Kapaciteti su u avgustu za sada dobro popunjeni a očekuje se i da se osete efekti kampanje Letovanje uz vaučere. Ukoliko se ovakvi trendovi nastave i tokom jeseni, Zlatibor bi mogao da ima veoma uspešnu sezonu.

Rezultati su sigurno i bolji ako se ima u vidu da postoji i veliki broj neregistrovanih ležaja, koji nisu evidentirani u zvaničnoj statistici.

 

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo