fbpx
Biznis Događaji Lokalna privreda Sport Sport+ T-Info Turizam

Odlična sezona za STC Wai Tai – Zlatibor

Zlatibor je poslednjih godina postao omiljena destinacija sportskih klubova. Idealni klimatski uslovi u kombinaciji sa velikim brojem sportskih terena su se pokazali kao dobitna kombinacija. U ovom segmentu turističke ponude lider je sportsko turistički centar Wai Tai – Zlatibor, u čijem sastavu se nalazi i zlatiborska sportska hala.

wai-tai1

Ove godine je Wai Tai ugostio brojne sportske ekipe iz zemlje i inostranstva. U STC Zlatiboru su se pripremale ženska reprezentacije Srbije u košarci, kao i muška reprezentacija u stonom tenisu. Pored reprezentacija Wai Tai je ugostio mlađe kategorije FK Crvena Zvezda, FK Olimpik, FK Altina, FK Prima Fortuna.

bozicniturnir2015-5

Idealni uslovi za trenažne procese su STC Zlatibor preporučili i za održavanje sportskih kampova. Ove godine su gosti su bili mladi košarkaši iz Rusije (kamp Bojana Bjelanovića), Islanda (košarkaški kamp Crvene Zvezde), kao i mladi teniseri iz Izraela (teniski kamp Dejana Vukojičića). Između ostalih STC Zlatibor je bio baza za pripreme FK Mačva i Teniski klub Trim iz Beograda.

Pored priprema Wai Tai je bio i domaćin brojnih takmičenja kao što su Božićni fudbalski turnir za dečake, međunarodno takmičenje u ritmičkoj gimanastici, karate turnir, radničke igre ED Srbije…

ritmicka-gimanstika

Dragan Tomić, menadžer STC Zlatibor je za zlatibor.tv izjavio da je sezona bolja u odnosu na 2014.godinu i da nažalost hotel neke sportske klubove nije mogao da primi zato što su svi kapaciteti rezervisani veoma rano.

– Mi očekujemo i dobru popunjenost kapaciteta u jesenjem delu, a za sada imamo u najavi dolazak ekipa iz Crne Gore i Srbije, istakao je Tomić.

Sportski turizam se polako profiliše u jednu od vodećih grana turizma na Zlatiboru, koji pored finansijskog ima i veliki marketinški značaj za promociju same destinacije. Činjenica da na Zlatiboru postoji veći broj fudbalskih terena sa prirodnom i veštačko travom, otvoreni i zatvoreni bazeni, brojni košarkaški i teniski tereni, kao i dve sportske hale (Zlatibor i Čajetina) čine Zlatibor idealnim za sportiste iz celog regiona.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829