fbpx
Događaji Društvo Košarka Obrazovanje Sport Video

Odmaralište Golija, lider u dečjem turizmu

Odmaralište Golija postoji skoro pola veka i za to vreme se ovaj ugostiteljski objekat profilisao kao idealan za đački i omladinski turizam. Jedan od razloga za uspeh odmarališta Golija predstavlja i činjenica da je Golija dugo domaćin košarkaškom kampu – Aleksandar Nikolić koji postoji već 40 godina. Ovim povodom je u Beogradu u galeriji Ozon, otvorena izložba 40 godina košarkaškog kampa Zlatiborbasket. Vlasnik Golije je Ustanova dečje odmaralište Užice, u čijem sastavu posluje i odmaralište Užice u Bečićima.

golija15-1

Ovim povodom smo razgovarali sa Radovanom Jojićem, upravnikom odmarališta.

“Moram reći da naša ustanova lider u oblasti dečjeg i omladinskog turizma. Ne samo na Zlatiboru već i u Srbiji. Tokom školske godine ovde borave đaci na rekreativnoj nastavi, školi u prirodi. U prošloj školskoj godini kapaciteti dečjeg odmarališta Golija su bili ubedljivo najbolje popunjeni od svih objekata koji se bave ovim poslom. Ovde se već 40 godina održava košarkaški kamp. Dugo je to bio jedini košarkaški kamp u Srbiji i svi veliki srpski košarkaši su prošli kroz ovaj kamp i bili gosti Golije. I danas se vraćaju kao odrasli, ozbiljni poslovni ljudi. A u poslednjih nekoliko godina održavamo i druge kampove, kao što je škola engleskog jezika. Naša saradnja sa mladim ljudima traje već decenijama i nadam se da će tako biti i u budćnosti,” rekao je Radovan Jojić.

golija15-4

U odmaralištu Golija trenutno borave polaznici škole engleskog jezika “Zlatibor Summer School”, kao i mladi košarkaši koji pohađaju košarkaški kamp Aleksandar Nikolić.

Doaejn srpske košarke, trener Bora Džaković je ovom prilikom rekao par reči o radu košarkaškog kampa Aleksandar Nikolić.

golija15-2

“Ovo je jedan vrlo ozbiljan kamp, koji ima tradiciju,i to je najstariji kamp u Evropi. Četredest godina mi već boravimo na Zlatiboru, kontinuriano. Ovde je sve isključivo vezano za košarku. Od ujutro do navečer košarka je u prvom planu. Deca se edukuju, a s druge strane mladi trener koji dolaze ovde i rade uz naše starije trenere se edukuju. Oni ovako osposobljeni mogu u toku godine da obave kvalitetan rad sa svojim klincima, rekao je trener Bora Džaković.

Kako u odmaralištu borave i polaznici škole engleskog jezika Blackbird iz Čačka, pitali smo i njih za utiske. Ljubomir Vasović, direktor i nastavnik škole engleskog jezika Blackbird je zadovoljan uslovima u odmaralištu Golija i ovo je druga godina kako se ova škola organizuje na Zlatiboru.

“Naša škola je bazirana na tri grupe aktivnosti, nastava na engleskom, sportsko – rekreativne aktivnosti koje su ove godine uključivale strličarstvo i plivanje, kao i jezičke i društvene aktivnosti. Za polaznike škole se svakog trećeg dana organizuju izleti, rekao je Ljubomir Vasović iz škole Blackbird.

Prošle godine broj polaznika ove škole se kretao od 20 do 25, a ove godine se beleži rast tako da u prvoj smeni ima čak 35 polaznika.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031