fbpx
Događaji T-Info Turizam

Odmor uz vaučere na Zlatiboru i u 2016

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je 4.januara objavilo konačan spisak izdavalaca koji učestvuju u ovogodišnjem programu Odmor uz vaučere. Na nivou Srbije broj prijavljenih izdavalaca je ostao skoro isti, nešto više od 230. Ove godine se najviše izdavalaca prijavilo iz banjskih turističkih destinacija kao što su Vrnjača banja, Ribarska banja i Sokobanja, dok je među planinskim destinacijama Zlatibor na prvom mestu a zatim sledi Kopaonik. Kompletan spisak izdavalaca.

Što se tiče Zlatibora, za ovaj projekat se prijavilo dvadeset izdavalaca i to dvanaest pravnih i osam fizičkih lica. Turisti će vaučere moći da koriste u: hotelu Mona Zlatibor, Sport Trim SRC DOO, Konačištu i kampu TO Zlatibor, hotelu Olimp, hotel President, Specijalnoj bolnici Čigota, Klubu Satelit Zlatibor, hotelu Palisad, odmaralištu Dunav, hotelu Novakov Dvor i u apartmanskom naselju Kraljevi konaci.

vauceri2016

Što se tiče privatnog smeštaja, turistima su na raspolaganju sobe i apartmani u privatnom smeštaju: Apartmani Marković, Vila Marić, Vila AsApartman Bučevac, Apartman Višnja, Vila Vidikovac, Domaćinstvo Melović i Vila Mina.

Pravo na dobijanje vaučera, čija će pojedinačna vrednost biti 5.000 dinara imaju korisnici prava na penziju; nezaposlena lica iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i druga lica na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (korisnici posebne novčane naknade i privremene naknade); korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, koji to pravo ostvaruju u skladu sa zakonom kojim se uređuje socijalna zaštita; korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, koji to pravo ostvaruje u skladu sa zakonom kojim se uređuje penzijsko i invalidsko osiguranje; radno angažovana lica sa primanjima, koja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno; ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima, koja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno; korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu; i nosilac aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji se izjasnio da se bavi isključivo poljoprivredom upisanog u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju („Službeni glasnik RS“, br. 41/09 i 10/13).

vaucer-letovanje

Zainteresovani građani prijave za vaučere moći će da podnose preko šaltera JP „Pošta Srbije“, a vaučeri će im biti dostavljeni preporučenom poštom na kućne adrese. Ono što svi zainteresovani treba da znaju je da se prijave podnose najkasnije 30 dana od početka realizacije aranžmana odnosno period od dana podnošenja prijave do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne sme da bude kraći od 30 dana.

Građani će dobijene vaučere moći da realizuju najkasnije do kraja novembra ove godine, u ugostiteljskim objektima sa spiska koji je objavilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Sve informacije o akciji možete pogledati ovde.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031