fbpx
Događaji Društvo Hobi Manifestacije Turizam Video

Održan 33.Sabor lovaca Srbije

XXXIII Sabor lovaca Srbije je ove godine održan nešto ranije nego inače a po prvi put su se pored vuka lovili divlja svinja i lisice.

Predsednik Lovačkog saveza Srbije Dragan Šormaz je u četvrtak, 29.januara  svečano otvorio Sabor. On je prisutne lovce pozdravio i poručio da su u pripremi izmene Zakona o lovu i divljači koje će imati pozitivan uticaj na dalji razvoj ove grane u Srbiji.

lov15-6

Drugog dana sabora, lovci su pokazali svoje streljačko umeće u takmičenju na strelištu Zova. Takmičenje je kasnilo zbog jakog vetra koji je obarao mete. No, lovci su uspeli da takmičenje u gađanju izvedu.

lov15-5

Na strelištu lovci su se nadmetali u disciplinama trap (glineni golubovi),  nepokretna meta – silueta srndaća i pokretna meta – silueta vuka.

U pojedinačnoj konkurenciji u disciplini trap prvo mesto je osvojio Grubačević Dejan iz Grocke (LU Dunav), a drugo i treće mesto je pripalo  Draganu i Petru Vasiljeviću iz Čajetine (LU Zlatibor).

lov15-4

Kada je u pitanju nepokretna meta – silueta srndaća, ponovo je prvo mesto pripalo lovcu iz LU Dunav, ovde je najveću preciznost pokazao Zoran Maksimović. Drugo mesto je osvojio Dobrosav Radović, član LU Branko Đonović iz Arilja, dok je treće mesto pripalo domaćinu Draganu Vasiljeviću.

Što se tiče discipline pokretna meta – silueta vuka, prvo i drugo mesto su osvojili lovci iz Grocke. Prvo mesto je ponovo pripalo Zoranu Maksimoviću, a drugo mesto je osvojio Dejan Grubačević. Mladi Petar Vasiljević iz Čajetine je osvojio treće mesto.

lov15-3

U disciplini lovački višeboj ponovo su pehari pripali gostima iz LU Dunav. Zoran Maksimović je i u ovoj disciplini bio prvi, a Deja Grubačević drugi, dok je treće mesto pripalo Draganu Vasiljeviću.

U ekipnoj konkurenciji u disciplini trap, najbolji su rezultat ostvarili lovci iz LU Zlatibor. Ekipa LU Dunav je bila druga, a ekipa LU Branko Đonović iz Arilja treća. U disciplini nepokretne mete – siluteta srndaća ekipa LU Branko Đonović je osvojila prvo mesto, dok su gosti iz Grocke ponovo bili drugi. Teće mesto je osvojila ekipa LU Zlatibor. U gađanju pokretne mete ekipa LU Dunav je bila prva, zatim sledi ekipa LU Zlatibor i na trećem mestu ekipa LU Branko Đonović.

lov15-1

Zanimljivo je da je treći put zaredom a peti put ukupn Zoran Maksimović bio jedan od najboljih strelaca na takmičenju. Mirna ruka i dobar trening su po svemu sudeći presudni za uspeh u streljaštvu.

lov15-2

U subotu je više od osamdeset lovaca pošlo u tradicionali lov. Što se vuka tiče, on je u toku noći bio na Zlatibor i tragovi su u zoru još bili sveži ali se na lovu nije pojavio, kao ni lukava lija.

No, lov nije prošao bez ulova, jer su lovci naišli na divlje svinje od kojih je nekoliko odstreljeno.

Lov je završen skromnom lovačkom večerom, uz trubače Borivoja Novakovića i dodelom medalja i pehara.


 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031