fbpx
Događaji Plivanje Sport

Održan 8. Prolećni Čigota kup

U subotu 6.juna 2014.godine, na bazenu Specijalne bolnice “Čigota”je održan VIII plivački miting “Čigota kup”. Više od 150 plivača iz 10 klubova se nadmetalo u više plivačkih disciplina.

pk-sloboda

U generalnom plasmanu klubova prvo mesto je osvojio PK Sloboda. Plivači ovog kluba su osvojili ukupno 54 medalje i to po dvadeset zlatnih i srebrnih i 14 bronzanih. Drugo mesto je zauzeo PK Ajkule sa Đetinje, sa 26 medalja, po jedanaest zlatnih i srebrnih i četiri bronzane, a PK Foka iz Kragujevca je osvojio treće mesto sa 20 medalja (11 zlatnih, 4 srebrne i 5 bronzanih).

Titula najbolje mlađe takmičarke je pripala Milici Ristić iz PK Valis Valjevo, a za najboljeg mladog takmičara je proglašen Aleksa Đorđević iz PK Foka Kragujevac.

U konkurenciji starijih takmičarki ovo priznanje je pripalo Ani Stamatović iz PS Sloboda Užice, dok je u muškoj konkurenciji trijumfovao Peđa Ćitić PK Čigota.

Plivači PK Čigota su zabeležili solidne rezultate na ovom takmičenju. Osvojeno je 16 medalja i to sedam zlatnih, četiri srebrne i pet bronzanih. Dvanaest medalja je osvojeno u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji.

Najbolje rezultate su pokazali Dimitij Mijailović i Peđa Ćitić. Oni su osvojili po dve zlatne medalje. Mladi Mijailović je trijumfovao u trkama na 50 metara prsnim i leđnim stilom, a Ćitić je bio prvi u trkama na 100 metara slobodnim i leptir stilom.

savo-mijailovic15-1

Dve medalje je osvojio i Savo Mijailović koji je u trci na 50 metara slobodnim stilom bio prvi, dok je u trci na 50 metara leđnim stilom bio drugi.

Zlatne medalje su osvojili Mihajlo Anđić i Irena Lojanica u trkama na 50 metara slobodnim stilom.

Bojana Knežević je u trkama na sto metara prsnim i slobodnim stilom osvojila dve srebrne medalje. Jovana Bućić je u trci na 50 metara slobodnim stilom zauzela drugo mesto. Srebrnu medalju je osvojila i muška štafeta PK Čigota slobodnim stilom.

Po dve bronzane medalje su osvojio Miloš Čolović i Petar Kolarević. Čolović je bio treći u trkama na 100 metara slobodnim i prsnim stilom, a Kolarević u trkama na 50 metara slobodnim i leptir stilom.

Vlade Ševkušić iz PK Čigota je za zlatibor.tv sumirao utiske VIII Prolećnog Čigota kupa, koji je ove godine bio održan nešto kasnije nego inače. On je pohvalio rad i trud Slavice Bogdanović i Dragana Ilića.

“Zadovoljni smo po svim pitanjima i po broju osvojenih medalja i ekipno, istakao je Vlade Ševkušić. Kako PK Čigota ove godine obeležava 20 godina planirano je da se ovaj jubilej svečano proslavi na jesen kada se održava i XX jesenji Čigota kup.

Kompletne rezultate VIII jesenjeg Čigota kupa možete pogledati na portalu serbia-swim.org.rs

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo