fbpx
Događaji Društvo Humanost i solidarnost Kultura Muzika Video

Održan humanitarni koncert u Čajetini

Juče je u Domu kulture u Čajetini održan humanitarni koncert u kome su nastupili Luna bend, KUD Zlatibor i UG Veterani Zlatibora. Koncert je organizovalo udruženje građana Zlatiborski krug, a sav prihod je namenjen za pomoć Dnevnom boravaku za decu sa smetnjama u razvoju – „Zračak“.

humanitarni-koncert050115

Na početku programa publika je mogla da pogleda koreografije Igre iz Užičkog kraja i Boljevca. Potom su zasvirali vrsni muzičai Luna Benda, a vokal Bilajna Prokić je zapevala prvo Ajde Jano konja da prodam… i na kraju se publici predstavio ansambl UG Veterani Zlatibora sa koreografijom Igre zlatiborskog kraja.

luna-bend15-2biljanaprokic

Publika je uživala u igri i pesmi duže od 60 minute, a pevalo se i igralo i u gledalištu. Brunim aplazima su nagrađeni najmlađi učesnici koncerta ansamb KUDa Zlatibor.

kud-zlatibor15-1

U ime udruženja građana Zlatiborski krug, Ivana Šunjić se zahvalila prvenstveno Luna bendu na čiju inicijativu je koncert organizovan. Ona se u izjavi zahvalila i UG Veterani Zlatibora i kulturno umetničkom društvu Zlatibor. Gospođica Šunjić se zahvalila i svim dobrim ljudima koji su kupili karte i na taj način su pomogli dnevnom boravku za decu sa invaliditetom. Sav prihod od kupljenih karata ide za radioničarski materijal, kao i za užinu korisnika dnevnog boravka.

Rad dnevnog boravka Zračak su u 2014.godini pomogli KJP Zlatibor, JKP Vodovod – Zlatibor, Crveni krst Čajetina, Stan projekt doo Beograd, Udruženje roditelja dece sa smetnjama u razvoju, Geodetski biro Čajetina, Hotel Idila Zlatibor, Srđan Perišić iz Beograda, Radiša Bogdanović sa Zlatibora,

Biljana Prokić, glumica Narodnog pozorišta u Užicu i vokal Luna benda za ovaj koncert je poželela Srećnu Novu godinu i blagostanje svima. Ona je istakla da je koncert organizovan kako bi se pomoglo deci sa posebnim potrebama.

“Naime mi smo tu večeras da na neki svoj način pomognemo deci sa posebnim potrebama”, rekla je Biljana Prokić.

Canko Paunović, predsednik UG Veterani Zlatibora je rekao da će se veterani uvek odazvati svakom pozivu, a posebno kada su u pitanju humanitarni nastupi.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031