fbpx
Događaji Društvo Hobi Manifestacije Sport Sport+ Turizam Video

Održan I Šaranski kup na Zlatiboru

U petak 27.juna na Zlatiboru je svečano otvoren I Šaranski kup. Ovo takmičenje je organizovalo udruženje sportskih ribolovaca Zlatibora uz pomoć opštine Čajetina. Sportski ribolovci su se takmičili na Ribničkom jezeru u predivnom ambijentu.

saranski-kup3

Osam ekipa je uzelo ućešće u takmičenju. Pored domaćih ekipa u takmičenju su učestvovali i ribolovci iz Švajcarske. U subotu je održan prvi ribolovački višeboj koji je ove godine imao dve discipline. Dvanaest ribolovaca se takmičilo u disciplinama gađanje u metu i prebačaj. Pobednici su proglašeni u nedelju.

saranski-kup8

U disciplini gađanje u metu pobeda je pripala Draganu Matijeviću iz Nove Varoši. Drugo mesto je osvojio Zoran Vasilijević iz Sevojna dok je treći bio Nedeljko Pavlović sa Zlatibora. U disciplini prebačaj, ponovo je najbolji bio Dragan Matijević iz Nove Varoši. Nedeljko Pavlović sa Zlatibora je bio drugi dok je Aleksandru Škodriću sa Zlatibora bio treći.

Što se tiče I Šaranskog kupa, prvo mesto je pripalo ekipi Bora-Karp iz Užica. ekipa Ribica 2014 je osvojila drugo mesto dok je treće mesto pipalo drugoj ekipi Zlatarskog šarana. Ekipa Bistro GSP je nagrađena peharom za fer plej, a organizatori su za podmladak takođe nagradili medaljama.

Ribolovci su pored šarana uspeli da uhvate i klena, a po onome što se po udicama moglo osetiti u jezeru ima i šarana od 30 kilograma. Pored takmičarskog dela ova manifestacija je imala i zabavni program uz živu muziku, lovački gulaš i jagnječe pečenje.

Manifestaciju je zatvorio predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović koji je poželeo ribolovcima da se i sledeće godine okupe i da ova manifestacija postane tradicionalna. Organizatori su na kraju programa podelili zahvalnice onima koji su pomogli da se I Šaranski kup održi.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031