fbpx
Događaji Društvo Hobi Manifestacije Sport Sport+ Turizam

Održan II Šaranski kup – Zlatibor 2015

U petak 26.juna na zlatiborskom Ribničkom jezeru su počela nadmetanja sportskih ribolovaca II Šaranski kup – Zlatibor 2015. Vreme ribolovcima nije išlo na ruku. Zima krajem juna, kiša i magla su prvog dana takmičenja ribolovce omeli u njihovom zadatku, pecanju šarana. Prisutnima se na početku obratio predsednik udruženja sportskih ribolovaca Zlatibor, Neđo Žunić koji je poželeo svim ribolovcima uspeha na takmičenju i da uživaju u dobrom druženju.

ribolovci15-8

Zatim se pristupilo žrebanju za pozicije, a potom su riblovci podigli šatore, a pripremljena je i ribolovačak oprema. Jak vetar i sitna kiša su otežali postavljanje logora. Imajući u vidu loše vremenske uslove domaćini su za sve takmičare pripremili ručak, i tople napitke za okrepljenje.

ribolovci15-6

Drugog dana takmičenja, vreme se razvedrilo tako da su ribolovci imali idealne uslove za pecanje. Posle ručka je organizovan i ribolovački višeboj sa dve discipline.

U disciplini zabačaj, udicu je najdalje bacio Zoran Vasiljević koji je prošle godine u ovoj disciplini osvojio drugo mesto. On je udicu bacio na preko 90 metara. U ovoj disciplini drugo mesto je pripalo Nedeljku Pavloviću koji je udicu bacio 86 metara, dok je treće mesto pripalo Iliji Ćirkoviću.

ribolovci15-7

U disciplini gađanje u metu, ponovo je najbolji rezultat imao Zoran Vasiljević, koji je za 33 cm promašio metu. Sedam centimetara dalji od cilja je bio Milan Borović,  dok je treće mesto osvojio Ilija Ćirković. Najboljim pojedincima, medalje i pehare je uručio Branko Škodrić, sekretar Sportskog saveza opštine Čajetina.

Loši vremenski uslovi su šarana oterali u dublju vodu tako da su ribolovic ove godine ulovili samo tri šarana. Prvo mesto je pripalo ekipi Zlatarski šaran – Nova Varoš. Ekipa Zlatibor 1 je osvojila drugo mesto, dok je ekipa Jablanica – Karp bila treća.

ribolovci15-9

Ekipa 357 iz Čačka je nagrađena za fer – plej, a pored toga članovi ove ekipe su pripremili i odličnu riblju čorbu za sve takmičare. Domaćini su skromnim poklonima nagradili i ostale ekipe koje su učestvovale na takmičenju, kao i delegaciju ribolovačkog udruženja “Bistro GSP” iu Beograda. Gosti iz Beograda su u znak pažnje pripremili poklone za domaćine. Nagrade je u ovoj kategoriji dodelio Arsen Đurić, dirketor TO Zlatibor.

ribolovci15-14

Iako je planirano da dodela nagrada bude pored samog jezera, zbog jake kiše nagrade i priznanja su dodeljena u restoranu Stari Vlah. Za dobru atmosferu se pobrinuo bend “Zlatni dečaci”.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo