fbpx
Događaji Kultura Muzika

Održan Sabor srpske omladine iz matice i rasejanja na Zlatiboru

Zlatibor je juče bio domaćin manifestacije “Sabora srpske omladine iz matice i rasejanja” koji se održava 7.jula na Ivanjdan.

sabor-srpske-omladine3

Ovu manifestaciju organizuju Humanitarna organizacija Stara Raška iz Beograda i opština Čajetina uz podršku Vlade republike Srbije.

Na letnjoj sceni na Kraljevom trgu publici se predstavilo šest kulturno umetničkih društava iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske sa dvanaest koreografija.

sabor-srpske-omladine4

U programu su nastupili KUD Kolo iz Berana, KUD Srpski vitezovi iz Banja Luke, KUD Đoko Pataković iz Bobota (RH), KUD Zvečan, KUD Mladost Pale i KUD Zlatibor.

Domaćini su se predstavili koreografijama “Igre iz Mačve” i “Vlaške igre” koje su oduševile publiku. Publika je burnim aplauzom nagradila izvođenje koreografije “Vlaške igre”.

kud-zlatibor-vlaskeigre

 

 

KUD Kolo se predstavilo koreografijama “Crna Gora” i “Leskovac”. KUD Srpski vitezovi je izvelo “Igre sa Grmeča” i “Igre iz istočne Srbije”, a KUD Mladost je odigrala koreografije “Sarajevsko polje” i “Hercegovina”. KUD Zvečan je odigralo koreografije “Binačka Morava” i “Igre iz okoline Crne Trave”. Gosti iz Hrvatske iz KUDa “Đoko Pataković” su se predstavili koreografijama “Šopske igre” i “Igre iz Srema”

Ova manifestacija se organizuje kako bi se veze dijaspore i matice učvrstile, a mladi iz dijaspore povezali sa vršnjacima u Srbiji.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo