fbpx
Događaji Fudbal Manifestacije Sport Sport+ Turizam

Održan vašar na Oku

U nedelju 9.avgusta je održan tradicionalni narodni vašar na Oku. Kao i prethodnih godina organizatori su se dobro pripremili. Za posetioce je pripremljen besplatan gulaš, a za najmlađe je po prvi put postavljen i gumeni zamak. Za dobru atmosferu su bili zaduženi muzičari pod šatrom koji su ceo dan pevali stare i nove hitove.

Vašar na Oku - Zlatibor
Vašar na Oku – Zlatibor

Pored zabavnog organizatori su pripremili i sportska nadmetanja u malom fudbalu, bacanju kamena s ramena, skok u dalj i prevlačenju konopca.

Najviše pažnje je privuka turnir u malom fudbalu gde se za pehar, novčanu nagradu i jagnje nadmetalo osam ekipa po kup sistemu. U prvoj utakmici turnira ekipa “Pita i deca” je bila bolja od ekipe “Surčinci”. Vesovićeva ekipa je u ovoj utakmici pobedila sa 2:0. Potom su na teren izašle ekipe Čajetina i Mačkat koje su po treći put ove sezone međusobno odmerile snage. U Gostilju su slavili Čajetinci ali su se na Oku igrači Mačkata revanširali. Oni su utakmicu dobili sa 2:0. U trećoj utakmici četvrtfinala snage su odmerile ekipe “Branešci I” i “Lukovići”. Kada se zna da su za “Branešce I” nastupili članovi Adađa ovog leta najbolje ekipe u malom fudbalu bilo je jasno da će “Lukovići” teško do pobede. Iako se u prvom poluvremenu vodila ravnopravna borba ipak su “Branešci I” u nastavku rutinski dobili ovu utakmicu rezultatom 7:1. U poslednjem meču snage su odmerile ekipe “Branešci II” i “Šljivovica” a Šljivovica se izborila za polufinale pobedom od 3:0.

oko15-2

Žreb je odlučio da se u polufinalu sastanu ekipe “Pita i deca” – “Šljivovica” i “Branešci – Mačkat”. Prvi polufinalni meč je doneo puno uzbuđenja. Ekipa “Šljivovica” je brzo povela, ali su igrači “Pita i deca” solo akcijom došla do izjednačenja. U drugom poluvremenu uz glasno navijanje, “Pita i deca” prelazi u vođstvo od 2:1. Publika je tada napravila i bakljadu. “Šljivovica”, nažalost, nije imala snage za preokret tako da je rezultat ostao ne promenjen.

pita-deca-oko15-1

U drugom polufinalu publika je videla odličnu igru obe ekipe. Branešci I su u prvih pet minuta imali nekoliko izglednih prilika, a igrači ekipe “Mačkat” su vrebali priliku iz kontre. No, ekipa Branešci I je uspela da prvo povede sa 1:0, a zatim i sa 2:0. Primljeni golovi su dekoncentrisali igrače ekipe “Mačkata” a bio je vidljiv i umor tako da je rezultat ostao nepromenjen 2:0.

oko15-5

Finale je samo potvrdilo ovogodišnju dominaciju igrača ekipe “Branešci I” koji su savladali ekipu “Pita i deca” sa 7:0. Igra je bila izjednačena samo prvih pet minuta da bi zatim “Branešci I” uspeli u potpunosti da slome protivnika i nastave pobedničku seriju. Ekipa “Branešci I” (Adađo) je ove godine slavila na turnirima u Sevojnu, Krivoj Reci, Gostilju…

Za pobedničku ekipu su igrali Kutlašić, Stanić, Kostadinović, Luković, Šunjić i Lazarević

U disciplini prevlačenje klička je bilo posebno uzbudljivo a na kraju je rezultatom 2:1 slavio Nenad Martinović koji je u finalu pobedio Branka Radojičića. Treće meto je u ovoj disciplini pripalo Nikoli Ninčiću.

oko15-3

Nikola Baković je bio najbolji u skoku u dalj. On je pobedio skokom 2.91 m. Drugo mesto je pripalo Banu Vesoviću koji je skočio 2.67 m, a skokom od 2.66 treće mesto je obezbedio Milan Ninčić.

Disciplina kamena s ramena je bila posebno uzbudljiva. U dve serije dvadesetak momaka je pokazalo zavidnu snagu. U prvom krugu Nenad Martinović je kamen bacio najdalje, 10,85 m. No u drugom krugu Nikola Baković kamen baca na čak 10,94 metara, a na istu razdaljinu kamen je bacio i Bane Vesović, tako da je pobednika morao da odluči daljina iz prve serije u kojoj je Baković kamen bacio na 10,82, Vesović na 10,21 m tako da je konačni poredak bio:

  1. mesto Nikola Baković
  2. mesto Bane Vesović
  3. Nenad Martinović

U disciplini prevlačenja konopca nastavljena je dominacija ekipe Gostinica koja je i ove godine ostala neporažena na Oku.

oko15-4

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031