fbpx
Događaji Manifestacije Plivanje Sport Turizam Video

Održan XX jesenji plivački miting “Čigota kup 2015”

U subotu, 31.oktobra je na bazenu Specijalne bolnice “Čigota” održan jubilarni XX jesenji plivački miting “Čigota kup 2015”. Natplivavalo se više od dve stotine plivača iz 13 klubova u deset disciplina.

cigota-jesen15-4

U generalnom plasmanu klubova prvo mesto je ponovo osvojio plivački klub Sloboda. Plivači ovog kluba su osvojili ukupno 44 medalje i to 11 zlatnih, 17 srebrnih i 16 bronzanih. Drugo mesto su osvojili plivači PK Valis iz Valjeva, sa 26 medalja (14 zlatnih, i po 6 srebrnih i bronzanih). PK Užice je osvojilo treće mesto (23 medalje), a zatim slede PK Ajkule sa Đetinje (21 medalja) na četvrtom i PK Leotar (21 medalja) na petom mestu.

Titula najbolje mlađe takmičarke je pripala Dunji Popović iz PK Ajkule sa Đetinje, a zatim slede Tijana Todorčević (PK Valis) i Helena Lakić (PK Leotar). Za najboljeg mladog takmičara je proglašen Luka Čavić član PK Sloboda, a zatim sledi Dimitrij Mijailović (PK Čigota) i Andrej Stanić (PK Sloboda).

U konkurenciji starijih takmičarki ovo priznanje je pripalo Milici Ristić (PK Valis), a zatim slede Anđela Trifunović (PK Valis) i Ana Stamatović (PK Sloboda). U konkurenciji starijih takmičara najbolji je bio Radovan Marković (PK Tek), a slede Dragan Matić (PK Sloboda) i Predrag Ćitić (PK Čigota).

Plivači PK Čigota su na ovom takmičenju osvojili osam medalja i to jednu zlatnu, 4 srebrne i 3 bronzane. U muškoj konkurenciji je osvojeno sedam medalja, a jedna u ženskoj.

cigota-jesen15-5

Najbolje rezultate su pokazali Dimitij Mijailović i Peđa Ćitić. Oni su osvojili po dve medalje. Mladi Mijailović je trijumfovao u trci na 50 metara prsnim stilom, dok je srebro osvojio u trci slobodnim stilom. Predrag Ćitić je bio drugi u trkama na 100 metara slobodnim i leptir stilom. Srebro je osvojio i Savo Mijailović u disiplini 50 metara slobodnim stilom, dok je u istoj disciplini bronzu osvojila Anica Radibratović.

cigota-jesen15-1

U disciplini 50 metara prsno, treće mesto je osvojio Aleksa Mitrović. Posle žestoke borbe treće mesto je osvojio i Nemanja Mitrović, koji je imao isto vreme kao i Pavle Drašković. Oni su imali vreme 1:15.72.

I na kraju malo je falilo da plivači PK Čigota osvoje i medalju u štafeti, ali su za nepune dve sekunde bili sporiji od plivačka PK Valis (2:06.87  – 2:08.60).

cigota-jesen15-3

Slavica Bogdanović iz PK Čigota je za zlatibor.tv izjavila da se retko koji klub u Srbiji može pohvaliti tradicijom od preko dvadeset godina. Ona je istakla da je u vreme kada je klub  osnovan opština Čajetina bila opština sa najmanjim brojem plivača, a da je u medjuvremenu nekoliko hiljada dečaka i devojčica prošlo kroz trostepenu školu plivanja ovog kluba. Takođe plivački klub Čigota je pomogao osnivanje više plivačkih klubova sa teritorije Zlatiborskog okruga, što je još jedna od stvari na koju su ponosni u ovom klubu.

Kompletne rezultate VIII jesenjeg Čigota kupa možete pogledati na portalu serbia-swim.org.rs

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031