fbpx
Događaji Manifestacije Skijanje Sport Turizam

Održan zlatiborski smučarski kup

skivikend-zlatibor15-4

Danas je na Zlatiboru, na smučarskoj stazi Tić Polje održan Zlatiborski kup na kome je nastupilo više od 120 smučara iz Bosne i Hercenovine, Crne Gore i Srbije. Četrnaest klubova je učestvovalo na današnjem takmičenju. Bosnu i Hercegovinu su predstavljali SK Skolac, SK Romanija, SK Istočno Sarajevo i SK Mladen Grujić. Takmičari planinarskog društva Durmitor sa Žabljaka su predstavljali Crnu Goru. Od klubova iz Srbije na takmičenju su bili najbrojniji klubovi iz Sjenice, SK Amar Garibović, SK Revuša, SK Jelenak i SK Pešter. Na takmičenju su takođe učestvovali i takmičari SK Radnički Elit (Kragujevac), SK Lavina (Beograd), kao i tri zlatiborska kluba, SK Zlatibor, SK Zmajevac i SK Zvezda.

Što se tiče domaćih takmičara iz SK Zlatibor, SK Zmajevac i SK Zvezda oni su osvojili sedam medalja i to jednu zlatnu, dve srebrne i četiri bronzane.

Prvi su startovali seniori, a zatim juniori, stariji i mlađi omladinci, stariji i mlađi pioniri i na kraju cicbani.

U trci na 10 km u muškoj seniorskoj konkurenciji su nastupila dva takmičara. Prvo mesto je osvojio Dževad Hadžifejzović a drugi je bio Nenad Jeremić (SK Zlatibor). Juniori su trčali takođe 10 km. U oštroj konkurenciji je slavio Mirsad Pejčinović (Smučarski savez Srbije). Drugo mesto je osvojio Đorđe Gubić (SK Zmajevac), a treći je bio Papić Džejlan (SK Amar Garibović).

skivikend-zlatibor15-2

Stariji omladinci su se takmičili u trci na 7,5 km. Prvo mesto je pripalo Ognjenu Škripini (SK Romanija), drugi je bio Stefan Anić (SK Istočno Sarajevo), a treće mesto je osvojio Aleksandar Jelić (SK Zlatibor).

skivikend-zlatibor15-3

Što se tiče seniorki u trci na 5 km najbolja je bila Snežana Borovčanin (SK Sokolac). Drugo mesto je pripalo olimpijskoj reprezentativki Belmi Šmrković (SK Pešter), treća je bila Brankica Štulović (SK Zlatibor).

U kategoriji juniorki najbolja je bila Maja Mumović (SK Romanija). Drugo mesto je pripalo Sanji Kusmuk (SK Romanija), treća je bila Sara Lučić (SK Lavina).

anja-ilic15-8

U kategoriji starijih omladinki prvo mesto je osvojila domaća takmičarka Anja Ilić (SK Zvezda), ona je sa velikom prednošću stigla ispred drugoplasirane Sare Mumović (SK Romanija) i trećeplasiranje Teodore Đukić (SK Romanija).

Anja Ilić je posle trke dala izjavu za zlatibor.tv u kojoj je istakla da je staza bila teška i zahtevna, ali da je uspela da savlada prepreke i bude prva. Mlada nada smučarskog kluba Zvezda veruje da će sutra imati još bolji rezultat na Kupu zapadne Srbije.

U kategoriji mlađih omladinaca koji su trčali 5 km prvo mesto je zauzeo Marko Stanojević (SK Romanija) drugo mesto je osvojio Milan Gluhović (SK Romanija) treće mesto je pripalo Jovanu Bogdanoviću (SK Istočno Sarajevo).

U kategoriji mlađih omladinki prvo mesto je osvojila Anastasija Vojinović (SK Pešter), druga je bila Majda Drndić (SK Pešter) a treće mesto je osvojila Dajana Lopatić (SK Istočno Sarajevo).

skivikend-zlatibor15-10

Što se tiče starijih pionira, prvo mesto je osvojio Luka Vrećo (SK Romanija), drugi je kroz cilj prošao Filip Derikonja (SK Mladen Grujić), a treći Veljko Grbović (PD Žabljak).

U konkurenciji starijih pionirki je slavila Melisa Selmanović (SK Amar Garibović). Drugo mesto je osvojila Borjana Kuntoš (SK Romanija) a treće Anđela Samaržija (SK Sokolac).

Mlađi pioniri su se takmičili u trci na 1 kilometar, a najbrži je bio Aleksandar Grbović (PD Žabljak). Drugo mesto je osvojio Amir Hadžifejzović (SK Pešter), a treći je bio Marko Bakmaz (SK Sokolac).

U kategoriji mlađih pionirki su dominirale takmičarke iz Bosne i Hercegovine. Prvo mesto je osvojila Sara Plakalović (SK Istočno Sarajevo), dok su drugo i treće mesto osvojile takmičarke SK Sokolac Dejana Samardžija i Marija Nešković.

skivikend-zlatibor15-13

Posebno je bila zanimljiva trka u kategoriji Ciciban. Među dečacima je najbolji bio Emil Muhović (Smučarski savez Srbije). Drugo mesto je osvojio Kerim Hodžić (SK Revuša), a treće je pripalo domaćem takmičaru Đorđu Paunoviću (SK Zvezda). Među devojčicama u ovoj kategoriji prvo mesto je osvojila Amina Koštrbić (SK Amar Garibović). Drugo mesto je pripalo Larisi Papić (SK Amar Garibović), dok je treće mesto zauzela domaća takmičarka Ana Jeremić (SK Zvezda).

skivikend-zlatibor15-15

Organizatori su se potrudili da današnje takmičenje prođe u savršenom redu. Predsednik SK Zlatibor, Darko Đurović je ovom prilikom izjavio da raduje veliki broj mladih takmičara. Đurović je pozvao sve zainteresovane da posete prostorije smučarskog kluba Zlatibor i da iskoriste priliku i nauče da smučaju. On je istakao da je plan SK Zlatibora za 2015.godinu omasovljavanje članstva i stvaranje podmladka. Član SK ZLatibor, Miloš Glišović je u izjavi za zlatibor.tv rekao da Klub ima svu potrebnu opremu i da svi zainteresovani za nordijsko skijanje mogu da se jave svakog dana od 10 časova u prostorijama kluba.

Sutra je na programu Kup zapadne Srbije, a takmičenja počinju u 10 časova.

 

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930