fbpx
Događaji Politika Vesti Video

Održana 24.sednica SO Čajetina (tačke 25-30)

U nastavku sednice odbornici su usvojili rešenja o otuđivanju gradskog građevinskog zemljišta Ustanovi Studentski centar PJ “Ratko Mitrović”, a zatim se raspravljalo o otuđivanju gradskog građevinskog zemljišta Pavlu Mariću iz Mačkata.

24sednica-so-cajetina1

Goran Obradović (SNS) je postavio pitanje da li postoji problem pri prodaji ove parcele, tj da li se vodi neki spor. Na ovo pitanje je odgovorila načelnica opštinske uprave Slavica Didanović koja je rekla da nije obaveštena da se o ovoj parceli vodi bilo kakav spor.

obradovic15s

Za reč se ponovo javio Goran Obradović koji je predložio da se sačeka sa odlukom suda, pošto je komšija poveo spor protiv opštine Čajetina u vezi ove parcele. On je istakao da bi najbolje bilo da se ovo otuđenje odloži za sledeću sednicu.

Zatim je govorio Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina. On je istakao da je usvojen plan detaljne regulacije i da plan može da se osporava, ali da opština radi po planu. Stamatović je rekao da će se u postupku pokazati ko je u pravu, a ovo je sprovođenje plana detaljne regulacije koji je usvojen na jednoj od prethodnih sednica.

Za reč se zatim javio sekretar Skupštine Predrag Jokić koji je odbornike obavestio da nikakvo obaveštenje o sudskom postupku nije stiglo. On je istakao da je sa rešenjem o otuđivanju upoznat i javni pravobranilac. Ovo rešenje je usvojeno sa 22 glasa za.

Odbornici su zatim konstatovali ostavku direktora KJP Zlatibor, Boriše Šunderića, koji je 11.aprila podneo ostavku zbog ličnih razloga.

Goran Obradović (SNS) je prokomentarisao ostavku direktora KJP Zlatibor rečima “niste trebali da ga menjate, iz jednog prostog razloga, kad ga nadležna institucija neka, ko bude trebao, vodila treba da ga vodi sa mesta direktora, a ne tamo gde ćete ga vratiti…”

Dejan Škodrić, šef odborničke grupe DSSa je za vršioca dužnosti direktora KJP Zlatibor predložio Srđana Pantovića iz Čajetine. Skupština je vršioca dužnosti direktora KJP Zlatibor izabrala na period od šest meseci sa 22 glasa za.

Zatim su na red došla odbornička pitanja.

Milan Lazović (GG) je postavio pitanje u vezi rebalansa budžeta, i o deponiji Duboko i smetlištu Bregovi jer trasfer stanica još uvek nije gotova. On je istakao da se ništa funkcionalno nije dogodilo, a naše područje se zatrpava komunalnim otpadom.

milan-lazovic-24sed

Rajko Pelverović (GG) je postavio pitanje da li je opština Čajetina dobila kredit od 750 miliona i u kojoj je fazi realizacija ovog kredita.

Goran Obradović (SNS) je postavio pitanje da li su u planu radovi na putu za Točkovicu.

Milan Stamatović je odgovorio na pitanje o deponiji. On je rekao da je Čajetina u gradnju regionalne deponije učestvovala sa 4,5%. Mi smo na Sušici opredelili parcelu od 50 ari, na kojoj bi deponija Duboko izgradila transfer stanicu. Zbog dugotrajne procedure stanica još uvek nije izgrađena. Ove godine se smeće transportuje za Duboko, a u ovom trenutku je u funkciji pretovarna privremena stanica. Smeće se svaka tri dana odvozi za regionalnu deponiju Duboko koja je obezbedila veliki kontejner. Odgovornost za gradnju transfer stanice je na regionalnoj deponiji Duboko i mintarstvima koja treba da daju potrebne dozvole. On se osvrnuo i na problem odgovora na odbornička pitanja, i da je problem u nedostatku službenika. Stamtović je istakao da i državni organi kasne sa odgovorima na pitanja koja je postavila lokalna samouprava. On je odgovorio na pitanje odbornika Pelverovića u vezi kredita koji će uskoro biti realizovan. Novac od prodatih lokacija smo prištedeli i mi ćemo u ovoj godini zatvoriti ovu investiciju. Stamatović je ponovio da će ovaj projekat gondole biti realizovan, kao i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i Sušičko vrelo. On je istakao da će otvaranju gondole prisustvovati i novi premijer.

milan-stamatovic-10.sednica

Ostoja Kovačević je odgovorio na pitanje o putu za Točkovicu. On je rekao da ovaj put nije u prioritetima mesne zajednice Dobroselica u 2014.godini.

Milan Lazović je prokomentarisao dobijene odgovore, a zatim je postavio pitanje da li će se vršiti primarna selekcija otpada ovde.

Goran Obradović se osvrnuo na održane izbore, a zatim je rekao da za kapitalne objekte “vi više legitimitet nemate”.

Bojana Božanić je odgovorila na pitanje o primarnoj selekciji otpada. Ona je odbornike obavestila da je Čajetina uključena u projekat “Otpad nije smeće” koji realizuju zajednički opština Čajetina grad Užice, KJP Zlatibor, regionalna deponija Duboko i Biokotoš. Gospođica Božanić je istakla da će se uskoro postaviti kontejneri za morki i suvi otpad i da će građani morati da razvrstavaju otpad. Ona je istakla da će biti više akcija kako bi se građani navikli na razvrstavanje otpada i to prvenstveno na Zlatiboru, a da će se zatim razvrstavanje otpada vršiti na teritoriji cele opštine.

Milan Stamatović je odbornike obavestio da je građevinska dozvola izdata, ali da se čeka saglasnost ministarstva zaduženog za ekologiju i da je izrada te studije bila obaveza regionalne deponije Duboko. Stamatović se osvrnuo na izlaganje odbornika Obradovića rekavši da su ovo bili parlamentarni a ne lokalni izbori i da postoji velika razlika između parlamentarnih i lokalnih izbora.

Za reč se ponovo javio Goran Obradović. On je prokomentarisao izlaganje Milana Stamatovića povodom održanih izbora.

Obornici su zatim raspravljali dva zahteva koja su upućena skupštini. Prvo je raspravljan zahtev zakupaca privremenih objekata na Zlatiboru da se ove godine ne ide na licitaciju, kao i zahtev preduzeća Esentico Boki doo.


 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031