fbpx
Događaji Politika Vesti Video

Održana 29.sednica SO Čajetine

Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Čajetina, odbornici su raspravljali 28 tačka dnevnog reda. Najvažnija tačka dnevnog reda je bilo usvajanje rebalansa bužeta opštine Čajetina koji je sa 2,6 milijardi (2.647.570.341,00) dinara smanjen na 2,4 milijarde (2.447.000.000,00). Smanjenje od oko 200 miliona dinara je nastalo pošto sredstva planira iz donacija neće biti realizovana u 2014.godini kao i deo sredstava koja je trebalo da se dobije iz republičkog budžeta.

so-cajetina29sed

Rebalansom  je preeviđen za četiri miliona manji prihod od boravišnih taksi, kao i umanjenje od 10 miliona poreza od zarada koji se sada isplaćuje lokalnim samoupravama prema sedištu preduzeća (ranije se ovaj porez uplaćivao prema prebivalištu zaposlenog). Što se tiče priliva sredstava u budžet je do sada uplaćeno 41 milion dinara po osnovu prenosa apsolutnih prava.

Na sednici su odbornici imenovali Arsena Đurića za direktora TO Zlatibor, a Snežanu Đenić za direktora biblioteke “Ljubiša R. Đenić”.

Odbornici su dali saglasnost na izmene statuta JP “Vodovod Zlatibor”, Centra za socijalni rad, JP KSC Čajetina.

Odbornica Mira Virić (DS) je na početku sednice postavila pitanja u vezi kontrole izvođača radova na putnoj infrastrukturi, i da li će i kada biti urađen glavni seoski put.

Na ova pitanja je odgovorio Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina. On je istakao da nadzor nije adekvatan, a putevi se ove godine često obnavljaju zbog obilnih padavina koje su aktivirale i brojna klizišta. Stamatović je dodao da i izvođači radova često ne mogu da ispune preuzete obaveze.

Zatim se za reč javio odbornik Lazović (GG) koji je rekao da bi nešto treba da se promeni, u smislu planiranja putne infrastrukture. On je u svojoj diskusiji zatražio da se odustane od gradnje gondole i da se raspoloživim sredstvima uradi nešto konkretno. U tom kontekstu je pomenu da se prodaje sportska halu na Zlatiboru koja bi pomogla dalji razvoj turizma. Lazović je postavio i pitanje u vezi gradnje postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda koje nije regulisano, a pemenuo je i da Sušičko vrelo nije završeno.

lazovic-milan

U raspravu se uključio i odbornik Goran Obradović (SNS), koji je predsedniku Skupštine postavio pitanje zašto za devet meseci nije ništa urađeno da se reši problem otpadnih voda, i šta je sa sistemom za pročišćavanje otpadnih voda.

Na pitanja koja je postavio odbornik Lazović je odgovorio Stamatović. On je istakao da kredit još uvek nije povučen jer procedura nije završena a da projekti postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, nova pijaca i autobuska stanica ne mogu da se realizuju dok se ne dobije saglasnost ministarstava i da se trenutno čeka saglasnost ministarstva finansija.

Odbornici su se dotakli i molbe koju je Skupštini uputio Savet roditelja OŠ Dimitrije Tucović da se obezbede sredstva za završetak školske fiskulturne sale pri školi na Zlatiboru. Predsednik opštine je ovim povodom obavestio odbornike da je postignut dogovor sa Ministarstvom prosvete o završetku radova na sportskoj hali i da će predstavnici Opštine sledeće nedelje potpisati ugovor o završetku radova.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930