fbpx
Događaji Politika Vesti Video

Održana 30.sednica SO Čajetina

Juče je održana 30. sednica Skupštine opštine Čajetina na kojoj su odbornici raspravljali 11 tačaka dnevnog reda. Početak sednice je obeležilo izlaganje šefa odborničke grupe SNSa, Gorana Obradovića koji je postavio pitanje da li je ovo redovna ili vanredna sednica pošto je poziv za održavanje odbonicima upućen 3.oktobra a po poslovniku je rok sedam dana. Obradović je postavio i pitanje zašto odbornici nisu dobili materijal za 2.tačku, za koji je rekao da je obiman i da ako je predstavljao problem da se dostavi zašto odbornicima nije data mogućnost da se sa materijalom upoznaju.

obradovic-30sednica-1

Na sednici je predstavljen Plan detaljne reguacije za izgradnju gondole na Zlatiboru. Plan su predstavili zaposleni preduzeće za inženjering, konsalting, projektovanje i izgradnju „SET“ d.o.o. iz Šapca. Odbornicima je predstavljena trasa gondole, obuhvat Plana, kao i način korišćenja zemljišta u okviru zaštitnog sigurnosnog pojasa žičare. Ciljevi izrade Plana, podrazumevaju obezbeđivanje efikasne veze između centra Zlatibora i ski centra Tornik, dostupnost i povezanost atraktivnih turističkih i rekreativnih ponuda na Zlatiboru uvođenjem inovativnih sistema prevoza.

Goran Obradović (SNS) je postavio pitanje ko je odredio trasu gondole i da li se na trasi nalaze rudnici Magnezita i zatvoreno zlatiborsko smetlište. Predstavnici obrađivača su na ovo pitanje odgovorili da je trasa gondole definisana planovima višeg reda.

Pošto više nije bilo zainteresovanih odbornika za diskusiju, pristupilo se glasanju. Za usvajanje plana je glasalo 19 odbornika vladajuće koalicije.

aleksic-miroljub

Odbornici su zatim raspravljali predlog Opštinskog veća da se preduzeću „Pionir“D.o.o. iz Beograda umanji naknada za 65 %, za uređivanje građevinskog zemljišta, a u postupku legalizacije objekta depandansa uz hotel „Tornik“ na Zlatiboru. Vlasnik hotela „Tornik“, gospodin Miroljub Aleksić, je upoznao odbornike sa sadržajima budućeg hotela, koji će biti jedini hotel sa 5 zvezdica na Zlatiboru.

ostoja-30sednica

U diskusiji su učestvovali  Ostoja Kovačević (SPS), Radovan Jojić (DS), Dejan Glišović (SPS), Goran Obradović (SNS), predsednik opštine Milan Stamatović, i Rajko Pelverović (GG) koji je predložio da se za hotel Tornik naknada umanji 100%, ali ovaj predlog nije prošao na glasanju. Ostoja Kovačević je postavio pitanje kada će hotel biti završen, i da se ukoliko postoje mogućnosti zapošljavaju lica sa teritorije opštine Čajetina.

Odbornici su prihvatili da se naknada za 16.491,89 metra kvadratnih umanji i ona sada iznosi 35.742.466 dinara.  Više o prezentaciji hotela Tornik

Odbornici su dali saglasnost na Izveštaj o radu za 2013/2014. godinu i Plan rada za za 2014/2015. godinu Predškolske ustanove „Radost“ Čajetina. Odbornik Goran Obradović (SNS) je po ovoj tački dnevnog reda postavio pitanje direktorki vrtića zašto se vrše rotacije vaspitača i da promene vaspitača deca teško podnose.

Direktorka PU Radost Jelena Mitrašinović-Brašanac je odgovorila da je pitanje organizacije vaspitno-obrazovnog rada pitanje unutrašnje organizacije i da to pitanje nije za skupštinu.

U nastavku sednice su izabrani novi članovi Upravnog odbora PU Radost iz Čajetine i školskog odbora OŠ Dimitrije Tucović iz Čajetine a zatim se raspravljalo o izmenama Programa poslovanja JKP „Vodovod – Zlatibor“ Čajetina, u smislu ranije usvojenog rebalansa budžeta.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2023
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031