fbpx
Događaji Politika Vesti Video

Održana 33.sednica SO Čajetine

Danas je održana 33.sednica SO Čajetine na kojoj su odbornici usvojili izmene i dopune budžeta za 2014.godinu, kao i predloge programa poslovanja javnih preduzeća i ustanova. Odbornici su razmatrali planove JKP Vodovod Zlatibor, KJP Zlatibor, JP Kulturno sportski centar Čajetina, Turističke organizacije Zlatibora, Biblioteke Ljubiša R Đenić, kao i Sportskog saveza Čajetine i Zlatiborskog eko agrara.

Rebalans budžeta je predstavila Zorica Nešković. Ona je istakla da će posle rebalansa budžet iznositi 1,8 milijardi dinara (1.786.600.000). Najveće smanjuje je vezano za realizaciju kredita za izgradnju gondole, od planiranog kredita je realizovan samo deo od 175 miliona dinara. Odbornici su zatim sa 19 glasova za usvojili rebalans budžeta za 2014.godinu.

Plan i program rada JKP Vodovod Zlatibor je obrazložio direktor ovog preduzeća Rade Jovanović, koji je istakao da je preduzeće godinu završilo sa prihodom od 1,4 mikiona dinara i da je izvršena rekonstrukcija brojnih vodovodnih linija a da je 450 novih korisnika priključeno na vodovodnu mrežu. Jovanović je rekao da očekuje uspešnu 2015.

Potom se za reč javio odbornik Obradović koji je postavio pitanja vezano za nabavku rovokopača i cisterne za vodu i polovnog putničkog automobila i ispiranje vodovodne mreže.

obradovic-33sed
Direktor Jovanović je odgovorio da je nabavljena oprema koja je potrebna preduzeću. Što se tiče rovokopača, odabrana je mašina koja je preduzeću najpotrebnija. Kada je u pitanju cisterna za vodu kako bi se dobio atest unutrašnjost je morala da se plastificira…

Planovi JKP Vodovod Zlatibor su zatim usvojeni sa 22 glasa za.

Odbornicima je planove KJP ZLatibor predstavio direktor Srđan Pantović. On je odbornike obavestio da je prihod u 2015 planiran u iznosu od oko 180 miliona dinara i da se očekuje dobit od 12 miliona dinara. Pantović je istakao da je preduzeće u 2014.godini modernizovalo vozni park i radnu opremu.

Nikola Smiljanić, direktor JP KSC Čajetina je predstavio plan rada ovog preduzeća. On je istakao da se u 2015 planira nabavka nove opreme i mehanizacije. Između ostalog planirana je nabavka semafora za stadion na Zlatiboru i video oprema za bioskop u Domu kulture.

Odbornik SNSa Goran Obradović je zamolio direktora Nikolu Smiljanića da se u saradnji sa Sportskim savezom da prioritet razvoju sporta za decu i da se obezbede termini za njihove treninge.

Ljiljana Andrić, zamenica direktorke biblioteke Ljubiša R Đenić je predstavila plan rada biblioteke za 2015.godinu. Ona je odbornike obavestila da je predviđeno da se nabavi 2.000 novih knjiga za biblioteku koja sada ima više od 40.000. Članarina biblioteke će ostati ista 300 za predškolce i 600 za odrasle, a planirano je objavljivanje tri nove knjige u 2015.godini.

Branko Škodrić je predstavio rad Sportskog saveza Čajetine. On je istakao da je u 2014 organizovan veliki broj sportskih manifestacija, a da je u 2015 planirano 15 miliona dinara kako za redovne tako i za posebne programe. Planirano je da se u seoskim mesnim zajednicama uredi sportska infrastruktura. Škodrić je istakao da će se donacijama obezbediti zamena školske sportske opreme. On je istakao da je za klubove je planirano 12,6 miliona dinara, od čega je za fudbalski i košarkaški klub Zlatibor planirano po 3,4 miliona dinara, odbojkaški klub će dobiti 1,7 miliona dinara, a smučarski klub 1,2 miliona, dok će FK Čajetina dobiti 850.000 dinara.

Odbornik Goran Obradović je u svom izlaganju podsetio prisutne da se zalagao da se poveća budžet ove organizacije, a zatim je upitao zašto Sportski savez nije podržao Anju Ilić, trenutno najbolju smučarku nordijskim stilom u Srbiji.

Mira Virić, odbornica DSa je postavila pitanje slične sadržite tj. zašto nije podržan rad Raše Jevremovića prvaka u slalomu, a odbornik SPS Dejan Glišović je postavio pitanje koliko 12,6 miliona zadovoljava potrebe sportista na teritoriji opštine Čajetina.

Branko Škodrić je odgovorio da pitanje Gorana Obradovića rekaviši da Anja Ilić nije konkurisala za sredstva, a što se tiče Raše Jevremovića za njega je planirana stipendija u 2015.godini. Škodrić je na pitanje odbornika Glišovića Škodrić je odgovorio da bi dodatna dva miliona bila dovoljna za sve programe.

Arsen Đurić, direktor TO Zlatibor je predstavio plan rada za 2015.godinu. On je istakao da su planirani nastupi na brojnim sajmovima u zemlji, a da će se pojačati kampanje u inostranstvu. Planirani su nastupi na sajmovima turizma u Moskvi, Bukureštu i Solunu, a nastaviće se sa marketinškim radom u Sloveniji, Makedoniji i Republici Srpskoj. Đurić je istakao da će TO Zlatibor u 2015 realizovati osam programa marketinških i propagandnih aktivnosti.

bojovic-33sed

Program Zlatiborskog Eko agrara je predstavio direktor Vladimir Bojović. On je obavestio odbornike da planovi poljoprivredne proizvodnje u 2015.godini moraju da budu usklađeni sa planovima Ministarstva, a da je opština obezbedila 18,5 miliona subvencija u 2015.godini. Bojović je rekao da je formirana komisija koja će proveriti način upotrebe subvencija koje su isplaćene u 2013. i 2014.godini. U 2015.godini Zlatibor će se predstaviti na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu preko dva novoformirana udruženja poljoprivrednika. Naime, ove godine su počela sa radom udruženje proizvođača svinja i udruženje proizvođača ovaca.

U nastavku sednice je doneta odluka o ukidanju svojstva dobra u opštoj upotrebi na delu nekategorisanog puta u naseljenom mestu Zlatibor između jezera i trga. A zatim je razmatran i predlog izmena propisa zbog usklađivanja po izemenama Zakona o planiranju.

Goran Obradović (SNS) je po ovoj tački dnevnog reda upitao načelnika opštinske uprave Veljka Radulovića kako ide naplata prihoda po osnovu komunalnog opremanja zemljišta. Radulović je odgovorio da je dinamika naplate ide prema projektima.

milan-stamatovic-33sed

Zatim se za reč javio predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović koji je istakao da su veliki investitori počeli da izmiruju svoje obaveze po ovom osnovu izuzev jednog.

Na kraju sednice Goran Obradović (SNS) je postavio odborničko pitanje ko je zadužen za čišćenje snega na potezu od Đurovića groblja do Stubla.

Miloje Rajović, je svim odbornicima i građanima opštine Čajetina čestitao nastupajuće praznike i sve najbolje u 2015.godini.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031