fbpx
Događaji Politika Vesti Video

Održana 34.sednica SO Čajetine

Juče je održana 34.sednica SO Čajetine na kojoj su odbornici razmatrali 23 tačke dnevnog reda. Sednica je počela minutom ćutanja kako bi se odala pošta tragično nastradalim radnicima u Rusiji.

Na početku se odbornicima obratio Nedeljko Milosavljević, direktor JKP Duboko koji je predstavio program poslovanja ovog komunalnog preduzeća za 2015.godinu. On je u svom izlaganju obavestio odbornike da će cena odlaganja otpada na deponiji Duboko u 2015.godini biti 1.800 dinara po toni.

Ostoja Kovačević (SPS) je postavio pitanje kada će biti izgrađena transfer stanica u Šljivovici i da li je moguće da se dobije popust na cenu odlaganja otpada pošto je opština Čajetina ušla u proces primarne selekcije otpada.

Direktor Milosavljević, je odgovorio na ova dva pitanja. On je istakao da što se tiče transfer stanica u toku je izrada projekta a što se tiče popusta planom je predviđena podrška lokalnim samoupravama koje vrše primarnu selekciju otpada.

Odbornici su zatim uz saglasnost na Plan i programa poslovanja JKP Duboko usvojili i zaključak kojim je predsednik opštine i opštinsko veće ovlašćeni da prilikom zaključivanja ugovora regulišu i pitanje umanjenja naknade pošto opština vrši primarnu selekciju otpada.

Odbornici su zatim dali saglasnost na finansijski plan Predškolske ustanove Radost iz Čajetine koji predviđa prihode i rashode od skoro 93 miliona dinara.

U nastavku sednice odbornici su usvojili godišnji plan rada opštinskog štaba za vanredne situacije za 2015.godinu, kao i više odluka o otuđivanju građevinskog zemljišta. Odbornici su doneli odluku i da se raspiše javni oglas za otuđivanje građevinskog zemljišta. Odbornici su usvojili i izmene statuta KJP Zlatibor.

Zatim su usvojene odluke o izmenama i dopunama plana generalne regulacije za Čajetinu i Zlatibor, kao i izmene i dopune planova detaljne regulacije za izgradnju gondole i tržnog centra na Zlatiboru.

Pod tačkom 20 se raspravljao predlog odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta kako bi se ova oblast usaglasila sa novim zakonom o planiranju i gradnji. Odlukom je predviđeno da investitori mogu dobiti popust od 30 % za gotovinsko plaćanje, a definisane su zone kao i koeficijenti za zonu i namenu.

Goran Obradović (SNS) je u raspravi postavio pitanje zašto se ovako važna tačka dnevnog reda dodaje naknadno i da se na ovaj način odbornicima onemogućava da predloženi materijal prouče.

Pod tačkom razno Milan Lazović (GG) je postavio pitanje u vezi pojave bruceloze na teritoriji opštine Čajetina i kakve će mere preduzeti lokalna samouprava. Odbornica Mira Virić (DS) je postavila pitanje u vezi čišćenja snega na području mesne zajednice Dobroselica, a Gorana Obradovića (SNS) je interesovalo kako se koriste opštinska službena vozila.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

October 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031