fbpx
Događaji Politika Servisne informacije Video

Održana 37.sednica SO Čajetina

Danas je održana 37.sednica SO Čajetina na kojoj su odbornici raspravljali osam tačaka dnevnog reda.

Odbornici su usvojili odluku o završnom računu budžeta opštine Čajetina za 2014.godinu. U prošloj godini ukupno su ostvareni prihodi od 1.465.196.384 dinara, dok su rashodi iznosili 1.463.705.347 dinara tako da je zabeležen suficit od 1.491.037 dinara.

skupstina37

Na sednici su takođe odbornici usvojili odluku o izmenama lokalnih administrativnim taksama tako da će u buduće lokacijska dozvola koštati 25 dinara, dok će se za građevinsku dozvolu plaćati 35 dinara po kvadratnom metru bruto površine; izdavanje uverenja o etažiranju posebnih delova zgrade će se plaćati 10.000 dinara po potvrđenoj jedinici…

Potom su odbornici usvojili dva rešenja o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom.

Odbornik Milan Lazović (GG) je pod tačkom odbornička pitanja postavio pitanje šta se događa sa sportskim stipendijama i da li je izdata građevinska dozvola za gradnju puta iza hotela Zelenkada. Na ovo pitanje je odgovorila Bojana Božanić, koja je istakla da se putevi rade u skladu sa planovima, a da što se tiče sportskih stipendija sredstva su trenutno podeljena ali da će se prvim rebalansom planirati dodatna sredstva za ovu namenu.

Pod tačkom razno, odbornici su na predlog predsednika opštine Čajetina usvojili zaključak o ukidanju svojstva nekategorisanog puta u MZ Gostilje u blizini vodopada i pretvaranje ovog puta u pešačku stazu.

Stamatović je u svom izlaganju govorio u o političkoj situaciji u opštini Čajetina, posle napada na Miroslava Tucovića i Ljubišu Todosijevića.

Potom se za reč javio i odbornik Obradović, koji je obavestio odbornike da pošto su on i odbornica Slavica Bogadnović napustili SNS, ova partija više nema odbornički klub.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo