fbpx
Događaji Politika Vesti Video

Održana 38.sednica SO Čajetina

Juče je održana 38.sednica SO Čajetina na kojoj su odbornici razmatrali 20 tačaka dnevnog reda od kojih je najvažnija bila rebalans opštinskog budžeta za 2015.godinu.

Izmenjeni budžet je odbornicima predstavila Zorica Nešković. Budžet je rebalansom uvećan za 145 miliona dinara, pa sada iznosi nešto više od dve milijarde dinara. U strukturi prihoda je planirano 229 miliona dinara od poreza na imovinu i 125 miliona od poreza na zarade. Što se tiče poreza na imovinu tu je planirano 118 miliona dinara od poreza na prenos apsolutnih prava. Najveći prihod opština je planirala od naknade za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta gde bi trebalo da se ostvari prihod 744 miliona dinara. Za izgradnju puteva i održavanje putne infrastrukture rebalansom je predviđeno povećanje od 55 miliona tako da je za ovu namenu opredeljeno 210 miliona dinara. Za podršku poljoprivredi budžet je uvećan za 11 miliona dinara tako da je za ovu namenu sada planirano 44 miliona dinara.

Dejan Škodrić (DSS) je predložio da se 400 hiljada dinarasa tekućeg održavanja puteva koje finansira MZ Šljivovica prebace na izgradnju puteva.

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović je takođe govorio o budžetu. On je istakao da će se punjenje budžeta popraviti u narednom periodu i da će biti oko 40%. Stamatović je rekao da opština ima perspektivu zato što pravi profit.

milan-stamatovic-33sed

Odbornici su posle usvajanje odluke o budžetu razmatrali izmene i dopune plana Detaljne regulacije za Tržni centar Zlatibor kojim će katastarsko stanje biti usaglašeno sa faktičkim stanjem. Za reč po ovoj tački dnevnog reda govorio je Dejan Glišović (SPS). On je postavio pitanje da li je izmenama plana predviđena gradnja infrastrukturnih kanala za telefonske, električne i ostale instalacije, kako bi se zaustavilo prekopavanje ulica. Glišovića je interesovalo gde je planom predviđeno postavljanje nove trafostanice za potrebe TC Zlatibor.

skupstina37

U nastavku sednice odbornici su dali saglasnost na izveštaje javnim preduzećima KJP Zlatibor, JKP Vodovod Zlatibor i JP Kulturno sportski centar Čajetina.

Odbornici su uvojili i više rešenja o otuđivanju gradskog građevinskog zemljišta, kao i o kupovini zemljišta od privatnih lica za potrebe proširenja prostora za groblje u naseljenom mestu Čajetina i rešavanja pristupne saobraćajnice ka seoskom groblju u zaseoku Aleksići.

Na sednici je takođe doneta odluka da se za prodaju oglase tri katastarske parcele u Čajetini, 27 na Zlatiboru, i po jedna u Branešcima i Alin Potoku.

Odbornici su usvojili i odluku da se  Tri stabla crnog bora u Dobroselici proglase za spomenik kulture.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo