fbpx
Događaji Politika Vesti Video

Održana 40.sednica SO Čajetine

U četvrtak 30. jula održana je 40. sednica Skupštine opštine Čajetina. Odbornici su usvojili odluku o pristupanju izmenama i dopunama Plana generalne regulacije naseljenog mesta Čajetina (sedište opštine) sa naseljenim mestom Zlatibor – druga faza.

32sednica

Data je saglasnost na izmene finansijskog plana i plana javnih nabavki za 2015. godinu JKP „Vodovod Zlatibor“ iz Čajetine. Saglasnost je data i na izmene finansijskih planova i planova javnih nabavki za 2015. godinu Turističkoj organizaciji Zlatibor i KJP „Zlatibor“ iz Čajetine. Usvojena su i dva rešenja o otuđenju zemljišta, a u skladu sa PDR Tržnog centra na Zlatiboru.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović detaljno je upoznao odbornike sa rešenjima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kojima je PK „Zlatibor“-u dozvoljen upis prava svojine sa udelom 1/1 na katastarskim parcelama koje su bile u vlasništvu Republike Srbije u ukupnoj površini od 2.213.05,68 hektara. Preduzeti koraci do današnje sednice su: podneta tužba Upravnom sudu, tužba za podnošenje privremene mere zabrane raspolaganja imovinom, a podnet je i zahtev za upis zabeležbe spora. Predsednik je između ostalog još jednom naglasio da neće odustati od borbe za poništaj pomenutih rešenja.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo