fbpx
Događaji Politika Vesti Video

Održana 47.sednica SO Čajetina

Danas je održana 47.sednica SO Čajetine na kojoj su odbornici raspravljali šest tačaka dnevnog reda:

1. Razmatranje i usvajanje zapisnika sa 46. sednice skupštine opštine;
2. Predlog odluke o dopuni Odluke o regulisanju međusobnih odnosa u vezi izgradnje objekta na kat. parceli broj 4638/1 KO Čajetina i izgradnji saobraćajnice ”Tić polje”;
3. Predlog odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu neposrednom pogodbom, povodom rekonstrukcije puta na Palisadu;
4. Predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu u opštini Čajetina;
5. Odbornička pitanja; i
6. Razno.

47-sednica

Odbornici su najviše diskutovali po drugoj i četvrtoj tački dnevnog reda. Drugu tačku dnevnog reda je obrazložio sekretar SO Čajetina, Predrag Jokić. Naime, investitor preduzeće INOBAČKA se obratilo Skupštini opštine Čajetina zahtevom da se priznaju dodatni radovi na izgradnji saobraćajnice “Tić polje”, kao i troškovi izrade projektne dokumentacije i kanalizacione mreže.

Odbornik Goran Obradović je tražio pojašnjenje u vezi kvadrature koju će investitor dobiti kao naknadu za izvedene dodatne radove. Potom se za reč javio odbornik Milan Lazović, koji je istakao da mu se ne sviđa način na koji se ovakvi slučajevi rešavaju zato što razlike koje se stvaraju mogu da budu izbor korupcije.

“Ako uzmemo ovde neke jedinične cene koje su date, i cene koje je ova lokalna samouprava dogovorila sa pojedinim izvođačima videćete da nije sve onako kao što piše…Ja ovo pričam kao odbornik koji bi voleo da mu bude sve jasno i pre no što dođe ova odluka na skupštinu” rekao je Lazović (GG), koji je svoje izlaganje završio konstatacijom da ostaje veliki znak pitanja kako se to radi. Po ovoj tački dnevnog reda je diskutovao i odbornik Dejan Glišović (SPS).

Na primedbe je odgovorio predsednik opštine Milan Stamatović, koji je u svom izlaganju rekao da se svi poslovi u opštini Čajetina rade po zakonu i odlukama opštine Čajetina.

stamatovic47

“Mi sve poslove koje ugovaramo na ovaj način, ugovaramo po tenderskim cenama koje je opština Čajetina ugovorila sa izvođačima za vrstu poslova koji se nalaze u predloženom sporazumu,” rekao je Stamatović. On je dodao da su to najniže cene.

“Najveća korupcija je sada po Zakonu o javnim nabavkama, Vi ispoštujete zakonsku formu, izvođači se dogovore, naprave konzorcijum i to više nisu tržišne cene nego 30% – 50% iznad tržišnih, istakao je Stamatović.

U nastavku sednice odbornici su najviše diskutovali o odluci kojom se određujem maksimalni broj zaposlenih u sistemu opštine Čajetina. Prema podacima opštine Čajetina, u ovom trenutku u sistemu opštine Čajetina radi 389 lica, a prema Zakonu mora biti izvedena nova sistematizacija po kojoj će biti zaposleno 372 lica. Ovom odlukom su pobrojane sve organizacione celine sa trenutnim brojem zaposlenih, kao i sa predviđenim brojem zaposlenih prema odredbama republičkih propisa.

zaposleni-opstina-cajetina

Po usvajanju ove odluke sve organizacione celine će morati da pripreme novu sistematizaciju radnih mesta i da se određena mesta ukinu. Potom će uslediti anketiranje zaposlenih koji će se izjašnjavati da li su zainteresovani da napuste radna mesta uz otpremninu ili da se penzionišu ukoliko ispunjavaju zakonske uslove.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo