fbpx
Događaji Globalno Izbori Politika Vesti Video

Održana konvencija Nove demokratske stranke u Užicu

nds-2014-5

Sinoć je u Narodnom pozorištu u Užicu održana predizborna konvencija Nove demokratske stranke i njenih koalicionih partnera. Na konvenciji su govorili Dejan Milosavljević, Strajin Nedović, Dušan Petrović, Snežana Malović i Boris Tadić.

Na početku se prisutnima obratio dejan Milosavljević predsednik IO Zajedno za Srbiju. On je istakao da koalicija ima znanje i energiju i da bi svi trebali da glasaju za izbornu listu broj 11 “da bi 16.marta slavili a 17. da naše vizije pretvaramo u realan život”.

dejan-milosavljevic

Strajin Nedović, koordinator Nove demokratske stranke za Zlatiborski okrug, je bio sledeći govornik. On je istakao da je ponosan što je izabrao pravu stranu i da je sastavni deo tima koji propagira istinske ideje i načela prave demokratije.

“Danas smo ovde jer smo izabrali nadu a ne strah jer smo svedoci jedne loše vlasti koja je u prethodnih nekoliko godina ništa konkretno nije uradila po pitanju podizanja životnog standarda građana. Što je sigurno nešto što sve nas interesuje.”

Nedović je istakao da je Nova demokratska stranka svesna nezadovoljstva mladih koji napuštaju Srbiju. On je govorio u kakvom je stanju kultura i obrazovanje. I da je stanje u tim oblastima loše, kao što je i u poljoprivredi. Nedović je podsetio da je poljoprivreda jedna od najznačajnih privrednih grana užičkog kraja.

strajin-nedovic-nds

“Tim u kome sam ja, i što sa ponosom i velikim zadovoljstvom to uvek propagiram ima rešenje za ove probleme. Reformisaćemo kulturu i obrazovanje, reformisaćemo naše škole i fakultete, kako bi uspeli da se suprotstave izazovima novog vremena. Našim mladima, studentima ćemo omogućiti da se isplati njihov trud kroz otvaranje sigurnih radnih mesta i motivisati ih da ostanu u Srbiji”, istakao je Nedović.

Nedović je nastavio: “Naš pun nikada nije bio ispunjen prečicama. Uvek smo se trudili da uđemo u koštac sa najvećim problemima. Ja sam neko ko dolazi iz jedne male sredine, iz opštine Čajetina, neko ko je u potpunosti prepoznatljiv po svojim stavovima. Ponosan sam na to što sam sve ovo vreme vodio borbu protiv nekih loših stvari koje su se dešavale i ponosan sam zbog toga što niko do dana današnjeg nije uspeo da me ubedi da promenim svoje stavove. E to je bogaststvo ovog tima u kome sam ja, to je bogatstvo što imamo svoj pravac i što idemo tim putem i nećemo nikada odustati.

Na kraju on je poručio da 16.marta građani nemaju dilemu da izađu na izbore i da zaokruže redni broj 11 i daju podršku Borisu Tadiću kome su uvek verovali.

Prisutnima se zatim obratio Dragan Vujadinović, ekonomski analitičar, koji je izložio ekonomski program izborne liste 11. On je preporučio ekonomski sistem u kome će sredstva biti racionalno korišćena. “Naš ekonomski program ima četiri „stuba“ (kako to političari vole da nazovu) i dva strateška ugovora (ili „istorijska“ ako primenimo političko hiperbolisanje), rekao je on. Vujadinović je zatim istakao da svaki dinar uložen u puteve vraća desetostruko i da subvencije moraju da se usmere prvenstveno u poljoprivredu. On je govorio o dogovoru sindikata, poslodavaca i vlasti kako bi se rešili problemi radnika. Vujadinović je rekao i da je potrebno da se smanje kamate na kredite koje su visoke i stvaraju zatvoreni krug nelikvidnosti.

Dušan Petrović, lider Zajedno za Srbiju je govorio o poljoprivredi koja bi trebalo da bude generator razvoja Srbije. Zatim je govorila Snežana Malović koja je govorila o borbi protiv organizovanog kriminala.

snezana-malovic-nds

Na kraju prisutnima se obratio Boris Tadić. On je ocenio da je centralno pitanje ovih izbora kako da se reše dva ključna problema ovog društva? Prvi, da svako treće dete u ovoj zemlji ima rizik da će živeti u siromaštvu svoj životni vek. Drugi, da su plate izmedju 20 posto onih koji imaju najviše i 80 posto onih koji imaju sve ostale plate skoro 1:9.

boris-tadoc

“To su dva velika problema koja ugrožavaju stabilnost ovog društva u godinama koje dolaze, koji moraju ovog trenutka da budu rešeni. Zašto sam odlučio da se vratim u izborni proces, u dnevnu politiku u Srbiji? Zato što su ova dva problema narasla do neizdrživog. Zato što nije moguće da društvo u budućnosti bude stabilno ukoliko se produbljuju problemi ove vrste. Ne sme ovo društvo ući u stanje šoka. A to je izvesnost ovakve ekonomske politike, politike koja ima tri puta brže zaduživanje a tri puta sporije rešavanje ključnih problema, otvaranje radnih mesta, dovodjenje investicija i izgradnja infrastrukture”, istakao je Tadić.

Tadić je svoje izlaganje završio rečima: “Pozivam Vas da izađete na izbore. Tražim od Vas podršku i glasove jer bez te podršne ne možemo da realizujemo ovu viziju za budućnost građana Srbije. Hvala vam!” Publika je burnim aplauzom propratila izlaganje Borisa Tadića.


Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930