fbpx
Događaji Društvo Humanost i solidarnost

Održana radionica za mlade volontere u Čajetini

1-radionica-5

U subotu, 5. septembra, u biblioteci u Čajetini je održana radionica za mlade Omladinski aktivizam i volonterizam, kao deo programa obuke u okviru projekta Unapređenje rada Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ koji se realizuje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

1-radionica-6

Udruženje građana Zlatiborski krug je polovinom maja, započelo ovaj projekat kojim je predviđeno uređivanje i opremanje prostorije Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju adekvatnim sadržajem za dnevni odmor i individualni rad sa korisnicima. Projektom je planirana i obuka 15 novih volontera, koji će se uključiti u rad Volonterskog socijalnog servisa, pre svega u aktivnostima sa korisnicima „Zračka“ u cilju njihove bolje socijalizacije.

1-radionica-8

Zlatiborski krug je pokrenuo Volonterski socijalni sevis 2011. godine, a zbog odlaska mladih na školovanje u druga mesta, potrebno je redovno uključivanje novih volontera i organizovanje edukativnih programa za njih. Nakon obuke, mladi se odlučuju za volonterske aktivnosti u skladu sa svojim afinitetima, a najveći broj volontera pomaže u pružanju socijalnih usluga koje obezbeđuje Zlatiborski krug.

1-radionica-4

Za novu grupu volontera je planirana obuka kroz četiri radionice na kojima će se učesnici na zabavan i kreativan način upoznati sa osnovama omladinskog aktivizma i volonterizma, razvijati svoje socijalne veštine, komunikaciju, toleranciju, razumevanje različitosti i sve ono što je potrebno za rad sa korisnicima.

Na osnovu analize evalucionih upitnika koje su učesnici prve radionice popunili, odlično je ocenjen način rada, teme obrađene na radionici i angažovanje učesnika. Sledeća radionica za volontere je planirana za dve nedelje.

Vesna Belčević, PR
UG Zlatiborski krug
Slobodana Penezića 31
Čajetina 31310
zkrug@open.telekom.rs
mob. 063 857 9935

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930