fbpx
Događaji Sport Sport+ Video

Održana sednica UO udruženja ribolovaca “Zlatibor”

Juče je na Zlatiboru održana sednica upravnog odbora udruženja sportskih ribolovaca “Zlatibor”. Članovi UO su usvojili izveštaj o radu udruženja u toku 2014.godine, zajedno sa finansijskim izveštajem, kao i predlog i plan rada za 2015.godinu.

Sednici su pored članova upravnog odbora prisustvovali i predstavnici OŠ Dimitrije Tucović, Milka Vasiljević i Nataša Todorović, Branko Škodrić ispred Sportskog saveza i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

ribolovci15-1

Izveštaj o radu je predstavio predsednik udruženja Nedeljko Žunić. On je članove UO obavestio da je udruženje u 2014.godini organizovalo tri seniorska i dva dečja takmičenja u skladu sa prikupljenim sredstvima. Predsednik udruženja, Nedeljko Žunić, se zahvalio opštini Čajetina, turističkoj organizaciji Zlatibor i Sportskom savezu na pruženoj podršci u organizaciji održanih manifestacija 2014.godine.

Direktorka OŠ Dimitrije Tucović, Milka Vasiljević je pohvalila saradnju Udruženja sa školom. Ona je iznela podatak da je ribolovačka sekcija koju vodi učiteljica Nataša Todorović sa 80 članova najbrojnija sekcija u OŠ Dimitrije Tucović.

Učiteljica Nataša Todorović je govorila o radu ribolobačke sekcije koja svakog utorka ima sastanke. Ona je istakla da su deca bila oduševljena pecanjem na Ribničkom jezeru.

U toku rasprave član upravnog odbora Aleksandar Škodrić je postavio nekoliko pitanja u vezi poribljavanja Ribničkog jezera i troškovima za 2014.godinu. Gospodin Škodrić je istakao da će najbolje merilo rada udruženja biti broj prodatih dozvola za 2015.godinu. On je zatražio i da se organizuje Skupština udruženja.

nedjo-zunic2

Na ova pitanja je odgovorio Nedeljko Žunić, predsednik udruženja, koji je istakao da Udruženje nema nikakve nadležnosti u gazdovanju vodama i da sve mere koje se tiču poribljavanja organizuje Ministarstvo poljoprivrede u skladu sa obavljenim analizama vode zajedno sa zakupcem. Na zahtev da se zakaže Skupština udruženja on je upitao prisutne da predlože datum održavanja Skupštine. Takođe, je i obrazložio strukturu troškova za 2014.godinu.

ribolovci15-2

Članovi upravnog odbora su postavili i pitanje predsedniku opštine Čajetina, Milanu Stamatoviću da se ispita mogućnost da Ribničkim jezerom upravlja Udruženje ribolovaca “Zlatibor”.

Posle rasprave upravni odbor je usvojio izveštaje o radu za 2014.godinu i planove za 2015.godinu. Takođe je usvojena i odluka da članarina za 2015.godinu iznosi 500 dinara, a đaci će plaćati 50 dinara.

Što se tiče planova za 2015.godinu planirana su tri seniorska takmičenja, i tri juniorska takmičenja. U seniorskoj konkurenciji su planirani Šaranijada, Somijada i Memorijalni kup “Ljubinko Pavlović”, dok je u juniorskoj konkurenciji planirana Školska olimpijada, Eko kup i okružno takmičenje za učenike osnovnih škola koje bi bilo održano u sklopu Memorijalnog kupa “Ljubinko Pavlović”.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930