fbpx
Događaji Društvo Info Obrazovanje Porodica Vesti

Održana tribina o socijalnim uslugama u Čajetini

U sredu, 19. marta,  u Čajetini je organizovana tribina o uspostavljanju socijalnih usluga, licenciranju i ulozi udruženja građana kao pružalaca socijalnih usluga.
tribina-zlat-krug

Predsednik Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga, Predrag Bakić, prisutnima je održao prezentaciju o važećim zakonskim propisima u oblasti socijalne zaštite i načinima na koje se, prema važećem Zakonu o socijalnoj zaštiti, uspostavljaju socijalne usluge.  On je izneo probleme koji su prisutni u praksi, u primeni zakonskih propisa. Predstavljen je primer Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga kao pružaoca socijalnih usluga u Užicu i naglašen je značaj civilnog sektora i potreba ulaska udruženja u proces licenciranja, da bi se što kvalitetnije pružale socijalne usluge.

tribina4-zlat-krug

Nakon Bakićevog izlaganja, prisutni roditelji dece – korisnika Dnevnog boravka  za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“,  izneli  su probleme sa kojima su u Čajetini suočeni nakon prestanka rada Dnevnog boravka.  Prestavnici lokalne uprave i udruženja Zlatiborski krug su izrazili spremnost da u sklopu zakonskih mogućnosti urade sve što je moguće kako bi se što pre nastavilo kvalitetno pružanje dve postojeće socijalne  usluge u Čajetini, Pomoć u kući za stare i Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju.

Tribinu su organizovali Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga iz Užica i udruženje građana Zlatiborski krug iz Čajetine.

Vesna Belčević, PR

UG Zlatiborski krug

Slobodana Penezića 31, Čajetina

Phone: +381 63 85 79 935
E-mail:
zkrug@open.telekom.rs 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031