fbpx
Događaji Izbori Politika Vesti Video

Održana tribina SNSa u Mačkatu

Danas je u Mačkatu održana tribina u organizaciji opštinskog odbora Srpske napredne stranke na kojoj su govorili predsednik opštinskog odbora SNSa u Čajetini dr Aleksandar Jeremić, ministar pravde Nikola Selaković, državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede Željko Radošević, kao i Dragan Glamočić, savetnik premijera za poljoprivredu.

mackat-tribina16-1

Na tribini se govorilo o izbornom programu SNSa za poljoprivredu. Dr Aleksandar Jeremić je upoznao meštane sa planom da se formira uprava za poljoprivredu i da se za razvoj poljoprivrede formira fond sa minimum 200 miliona dinara. Takođe se govorilo i o zadrugarstvu i udruživanju poljoprivrednih proizvođača.

mackat-tribina16-2

“Vi ovde sa područja mesne zajednice u Mačkatu opština čajetina odlučujete i o budućem razvoju Čajetine, budućoj opštinskoj vlasti u Čajetini ali odlučujete i o tome kako će izgledati i buduća vlada Srbije,” poručio je ministar Selaković.

On je u svom izlaganju govorio o rezultatima rada vlade u prethodnom periodu ističući primere uspešnog pokretanja privrede u Zrenjaninu, Smederevu. Selaković je govorio i o zadrugarstvu kao dobrom modelu za organizovanje poljoprivrede.

mackat-tribina16-3

Dragan Glamočić, savetnik premijera za poljoprivredu i državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede Željko Radošević su govorili o konkretnim merama za pomoć poljoprivredi u 2016.godini. Oni su naveli da će od ove godine poljoprivrednici moći da koriste sredstva IPARD fondova i da je vlada obezbedila subvencije za investicije. Takođe bilo je govora i zašto je smanjena subvencija po hektaru, koja po mišljenju sagovornika nije ispunila svoju funkciju.

mackat-tribina16-4

Na kraju su građani postavljali pitanja gostima. Neki su svoje molbe predali direktno ministru, dok su drugi postavili pitanje restitucije. Tribini je prisustvovao i Vladimir Bojović, direktor poljoprivrednog preduzeća “Zlatiborski Ekoagrar” koji je postavio pitanje u vezi problema sa zemljištem PK Zlatibora, i saradnje republičkih i lokalnih institucija.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930