fbpx
Događaji Društvo Humanost i solidarnost Obrazovanje Video

Održano predavanje o diskriminaciji u OŠ Dimitrije Tucović

U četvrtak, 15.oktobra, je u prostorijama OŠ Dimitrije Tucović održano predavanje o diskriminaciji temu „Prepoznavanje i procesuiranju slučajeva diskriminacije u OV sistemu“. Ovo predavanje su organizovali Užički centar za prava deteta u saradnji sa UG Zlatiborski krug i OŠ Dimitrije Tucović.

Predavanju Jelene Žunić Cicvarić je prisustvovalo nekoliko desetina nastavnika i roditelja OŠ Dimitrije Tucović. Roditelji i profesionalci su upoznati sa pojmom i oblicima dikriminacije, kao i sa primerima diskriminacije u obrazovanju.

predavanje-diskriminacija

Na predavanju je bilo reči o načinima i mehanizmima za reagovanje u slučaju diskriminacije. Takođe prisutni su upoznati i sa nadležnostima Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, a na kraju je  predstavljena i brošura „Vodič za prepoznavanje diskriminacije“ Otvorenog kluba iz Niša.

Radionica je realizovana u okviru projekta Koalicija za monitoring inkluzivnog obrazovanja III, koji se realizuje u partnerstvu sa organizacijama koje čine koaliciju: Otvoreni klub iz Niša, Užički centar za prava deteta iz Užica, “Neksus” iz Vranja, “Dečja radost” iz Zaječara, UG “Kokoro” iz Bora i udruženje “Roditelj” iz Zemuna, a uz podršku Fondacije za otvoreno društvo.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031