fbpx
Događaji Društvo Hobi Manifestacije Sport Sport+ Turizam Video

Održano VI vatrogasno takmičenje zlatiborskog okruga

U subotu, 10.maja na stadionu Švajcarija na Zlatiboru je održano takmičenje dobrovoljnih vatrogasnih društava Zlatiborskog okruga u kategoriji podmladak i junioru u muškoj i ženskoj konkurenciji.

vatrogasci-zlaribor2014-4

Ekipe dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Bajine Bašte, Kosjerića, Užica i Čajetine su se nadmetale u više disciplina. Najmlađi su pokazali svoje znanje u rukovanju sa ručnim aparatima za gašenje požara, dok su juniori demnostrirali znanje na poligonu sa preprekama i u vatrogasnoj štafeti.

Što se tiče podmlatka u ženskoj konkurenci prvo mesto je pripalo ekipi DVD Užice koja je zadate vežbe najbolje odradila. Drugo mesto je osvojila ekipa DVD Kosjerić, treće mesto je pripalo domaćinu ekipi DVD Čajetina dok je DVD Bajina Bašta bila četvrta.

vatrogasci-zlaribor2014-2

U muškoj konkurenciji u kategoriji podmladak prvo mesto je pripalo ekipi DVD Bajina Bašta. Drugo mesto je osvojila ponovo ekipa DVD Kosjerić. Čajetinci su i o ovoj kategoriji bili treći, dok je DVD Užice bilo četvrto.

U juniorkoj konkurenciji su se nadmetale četiri ekipe. Juniorke DVD Užice su bile jedina ženska ekipa, ali su iako bez konkurencije pokazale zavidan nivo pripremljenosti. U muškoj konkurenciji su svoje znanje, veštinu i umešnost pokazale ekipe DVD Užice i dve ekipe DVD Čajetina. U ukupnom plasmanu Užičani su bili spremniji pa su osvojili prvo mesto dok je ekipa DVD Čajetina I bila druga, a DVD Čajetina II treća.

vatrogasci-zlaribor2014-2

Nagrade su najboljima predali Ružica Belanović, podpredsednica Vatrogasnog saveza Srbije, Milutin Vukosavljević, predsednik Stručno-tehničkog saveta i Slavko Pantović, predsednik Dobrovoljnog vatrogsasnog društva Čajetina.

vatrogasci-zlaribor2014-1

Organizatori su za sve nagređene pripremili medalje, i pehare za prvoplasirane ekipe. Prvoplasirane ekipe su se na ovom takmičenju su se kvalifikovale za Državno takmičenje.

 

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031