fbpx
Događaji Politika Vesti

Opština Čajetina bez kašnjenja u plaćanjima

Na sajtu Ministarstva finansija danas su objavljeni novi podaci o prekoračenjima rokova za izmirenje novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama. Na novoj listi nema više opštine Čajetina među subjektima koji su prekoračili rokove za izmirenje novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama. Ovim povodom smo dobili saopštenje opštine Čajetina koje prenosimo u celosti:

“Opština Čajetina, kao retko koja u Srbiji danas, ispunjava svoje redovne finansijske obaveze prema izvođačima. To samo po sebi ne bi bilo zanimljivo, da istovremeno u vreme krize ne ulaže značajna sredstva u razvoj zajednice, nove projekte, škole, vrtiće, puteve, infrastrukturu…

Početkom godine došlo je do prekoračenja rokova za izmirenje novčanih obaveza, nastalih usled kašnjenja transfernih sredstava iz Republičkog budžeta, koja nisu bila uplaćena opštini Čajetina. Država je danas prebacila transfere, tako da sa zadovoljstvom možemo istaći da i nakon izmirenih obaveza, opština posluje u plusu.

Svedoci smo da se danas mnogi predstavljaju kao veliki borci za bolju budućnost građana, sela, opštine. Nažalost, ta borba se svela na političko prepucavanje i pozivanje na nemire, proteste i zatvaranje opštine, umesto na stvarnu brigu, pomoć i konstruktivne predloge i sugestije, onda kada je to potrebno. Nakon senzacionalističkih naslova da je naša opstina rekorder po zaduženosti među lokalnim samoupravama, ponovo se pokazalo da je u pitanju samo još jedan marketinški trik i želja da se opštinari prikažu kao negativci.

Svaki uspeh, nas kao čelnika opštine doživljavamo i kao uspeh svih građana. Nadamo se da će na svaku lepu vest koja se tiče opštine i njenih meštana, podjednako pozitivno odreagovati svi naši meštani i ljubitelji Zlatibora. Samo zajedno možemo uspeti! Srbija nije više u situaciji da se deli i svađa među sobom!

Zato, neka dela govore umesto svih nas.”

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo