fbpx
Biznis Događaji Društvo Info Lokalna privreda Politika Vesti Video Zdravlje

Opština Čajetina protiv privatizacije Čigote

Specijalna bolnica Čigota

Odbornici SO Čajetina su na 29.sedinci doneli zaključak kojim se protive najavljenoj privatizaciji Specijalne bolnice Čigota. Zamenik predsednika Skupštine opštine Čajetina, Ostoja Kovačević je obrazložio ovu inicijativu potrebama građana opštine i cele zapadne Srbije. On je zatražio da se ovaj zaključak uputi Predsedniku vlade Republike Srbije, Prvom potpredsedniku vlade Republike Srbije, Ministru zdravlja, i odgovornima u Agenciji za privatizaciju.

ostoja-kovacevic-14sednica

 Ovu inicijativu je podržao 21 odbornik SO Čajetine. U zaključku koji je usvojen se kaže je ova zdravstvena ustanova jedinstvena na području Zlatiborskog okruga i da se vremenom profilisala u modernu, renomiranu ustanovu sa brzom, efikasnom i visokokvalitetnom uslugom iz oblasti medicine.

U zaključku se dalje govori da Specijalna bolnica Čigota predstavlja ustanovu od posebnog značaja za ceo region u pogledu lečenja bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma i da bi ishitrena prodaja mogla dovesti do promene osnovne delatnosti i da stanovništvo ostane bez kvalitetnih zdravstvenih usluga i da se od “kuće koja već pet decenija brine o zdravlju pacijenata, postane u celosti turistički objekat ili u goprme slučaju gradilište.

Na kraju se kaže “Specijalna bolnica Čigota je od strateškog značaja za opštinu Čajetinu. Radi se o ustanovi koja je državno dobro, nastalo i zalaganjem svih struktura opštine Čajetina, i treba to i da ostane,”

bojana-bozanic

Stav opštine Čajetina po ovom pitanju je za zlatibor.tv obrazložila Bojana Božanić. Ona je istakla da je prvi pokušaj privatizacije Specijalne bolnice Čigota opština Čajetina uspela da zaustavi pre par godina, i da će pokušati da se spreči prodaja ove ustanove.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031