fbpx
Događaji Servisne informacije Vesti

Opština Čajetina raspisala konkurs za medije

Opština Čajetina je raspisala konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja. Za ovu namenu je opredeljeno još dva miliona dinara pored šest miliona koliko je odobreno konkursom iz januara 2015.godine.

mediji

Predmet konkursa je izbor projekata iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Čajetina, putem štampanih, radio, televizijskih i elektronskih medija i produkcije (snimanje promotivnih filmova), koji će biti sufinansirani sredstvima iz budžeta Opštine Čajetina za 2015. godinu, u ukupnom iznosu od 2.000.000,00 dinara.

Projekti koji se predlažu treba da su namenjeni javnom informisanju stanovnika opštine Čajetina o zbivanjima na lokalnom nivou, odnosno o radu organa Opštine Čajetina kao lokalne samouprave, o zbivanjima u obrazovanju, o zdravlju ljudi, kulturi, umetničkom stvaralaštvu sportu, turizmu, poljoprivredi, privredi, preduzetništvu, o ljudskim pravima, zaštiti životne sredine, zaštiti dece i omladine, zaštiti životne sredine, fizičkoj kulturi, o razvoju demokratije, unapređivanju pravne i socijalne države. Snimanje promotivnih filmova kojima se afirmišu potencijali opštine Čajetina.

Konkurs je otvoren do 14.oktobra a detaljnije informacije svi zainteresovani mogu dobiti na stranci cajetina.org.rs

Na konkursu iz januara ove godine sredstva je dobilo trinaest medija i to dve televizije (TV Melos i TV 5), tri radio stanice (IMC Luna Press, Radio 106 i Radio San), dva štampana medija, kao i  šest internet informativnih medija westinfo.rs, glaszapadnesrbije.rszoomue.rszlatibor.tvzlatibor.rs, i www.privrednik.rs. Najviše sredstava je dobila televizija Melos, 2,7 miliona dinara, dok su internet mediji dobili od 100.000 do 200.000 dinara, a radio stanice od   350.000 do 400.000 dinara.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo