fbpx
Događaji Politika Vesti Video

Osnivačka skupština Srpske narodne partije

snp2

Juče je, u “Bel ekspo” centru u Beogradu održana osnivačka skupština Srpske narodne partije, na kojoj su usvojeni Statut i Program. Skupštini je prisustvovalo više stotina osnivača i članova inicijativnih odbora iz cele Srbije. Više od 200 građana opštine Čajetina je organizovano otputovalo za Beograd kako bi prisustvovali osnivanju Srpske narodne partije.

snp3

Skupštini SNP-a u prisustvovali su, i predstavnici diplomatskog kora, ambasador Rusije, Aleksandar Čepurin, ambasador Vladimir Čušev, ambasador Belorusije, kao i predstavnici ambasada Kine, SAD, Slovačke i Irana, kao i izaslanik manastira Hilandar,  Miloš Stojković.

Prvo se prisutnima obratio Vojislav Mihajilović. On je pozdravio prisutne i poručio da je Srpska narodna partija partija nacionalnog i demokratskog opredeljenja. Mihajilović je rekao da će se politika SNPa bazirati na četiri glavna stuba koji su zajednički svim narodnim partijama u Evropi.

Potom se prisutnima obratio predsednik opštine Niška banja Zoran Vidanović. On je govorio o nezaposlenosti i da je prioritet SNPa otvaranje novih radnih mesta. On je poručio da je “kriza u Srbiji izlečiva i da što ranije krenemo da radimo veće su šanse za izlečenje”

Zatim je govorila Bojana Božanić.

bojana-bozanic-snp

“Okupili smo se dragi prijatelji i krenuli težim putem u mutna vremena sopstvenom vizijom. Cilj nam je da konkretnim aktivnostima doprinesemo rađanju novog društva”, rekla je ona

Gospođica Božanić je istakla da će se boriti za obrazovanje u funkciji nacionalne ekonomije, za modernizaciju vaspitno – obrazovnog sistema i za dostojanstvo stručnih kadrova.

Ona je poručila da će se SNP truditi da uspostavi pravedan zdravstveni sistem po ugledu na zdravstveni sistem Ruske federacije.

milan-stamatovic-snp

Milan Stamatović je na početku svog izlaganja rekao da nema ekonomskog oporavka bez moralnog i kulturnog oporavka i da će moralni oporavak biti jedan od osnovnih ciljeva Srpske narodne partije.

“Političari su zaboravili da nije njihova dužnost da vladaju narodom, nego da mu služe.Mi smo narodna partija i mi ćemo služiti narodu, istakao je Stamatović.

On je zatim govorio o decentralizaciji vlasti, jer se jedino tako može obezbediti ravnomerni razvoj svih regiona u zemlji. Stamatović je poručio da nema jake Srbije bez jakih opština.

“Želimo da afirmišemo sposobne i kvalitetne ljude u lokalnim samoupravama. To su ljudi koji dolaze iz naroda, koji najbolje prepoznaju potrebe i probleme naroda i zbog toga na najefikasniji način umeju da ih reše”, dodao je Stamatović.

“Narod je sit velikih reči i obećanja, ja vam neću obećavati ništa. Naša dela će govoriti više od naših reči”, poručio je Stamatović na kraju svog izlaganja.

snp1

Dr Nenad Popović je bio poslednji govornik. On je obrazložio program Srpske napredne partije.

“Gradićemo našu partiću na isti način kao što želimo da gradimo Srbiju. Ona mora da bude u isto vreme i moderna i tradicionalna, i nacionalna i demokratska, i državotvorna i pragmatična. Da ne zaboravlja prošlost ali da gleda u budućnost, rekao je Popović.

On je poručio da će SNP svu svoju energiju uložiti u to da se poreska opterećenja smanje na realan nivo, da se suzbije siva ekonomija, da privrednici ne budu tretirani kao kriminalci.

“Preduzetnici i mala preduzeća su kičma održivog razvoja. Oni stvaraju polovinu svega što Srbija izveze. Čak 80 odsto austrijske i nemačke privrede čine takva preduzeća. Moramo da podstičemo preduzetnički duh – istakao je Popović.

On je svoj govor završio rečima “U narodu je mudrost i iskustvo. U narodu je sila rada i stvaralaštva. U narodu je snaga za promene! Pokrenimo te promene zajedno. Živela Srpska narodna partija! Živela Srbija!”

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031