fbpx
Događaji Kultura Umetnost Video

Otvorena izložba fotografija “Hilandar – neočekivano putovanje”

Sinoć je u biblioteci “Ljubiša R. Đenić” svečano otvorena izložba fotografija “Hilandar – neočekivano putovanje” Sretena Vukovića. Fotografije koje su nastale krajem prošle godine dočaravaju život Svete gore,. Prisutnima se nadahnutim govorom na početku obratila direktorka biblioteke Ljubiša R Đenić, koja je istakla da je Hilandar naše trajanje i jedini način da se sačuva trag u vremenu.

hilandar-izlozba16-1

“Nije lako govoriti o Hilandaru, već samo to treba poštovati pomagati u ovim teškim vremenima i mi smo to prepoznali i sigurno naša dužnost i obaveza u budućnosti će biti da još više pomognemo obnovu manastira Hilandaru”, istakao je Stamatović prilikom otvarana izložbe. On je najavio i dalju pomoć obnovi manastira, a zatim se zahvalio autoru.

hilandar-izlozba16-3

Potom se prisutnima obratio Miloš Stojković povereniku manastira Hilandar, koji je preneo pozdrave i blagoslove izgumana manastira Hilandar, Metodija. On se u svom izlaganju zahvalio na pomoći i podršci koju manastiru pruža opština Čajetina i najavio je predstavljanje knjige o jeromonahu Kirilu.

Na kraju je govorio sam autor izložbe, Sretena Vukovića koji je istakao da fotografije stvaraju utisak epske fantastike i da se zato izložba i zove “Neočekivano putovanje” po ugledu na Tolkinov roman Hobit. Na otvaranju izložbe mogla se čuti i Jelena Dobrić koja je za ovu priliku snimila jednu zanimljivu numeru.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930