fbpx
Biznis Događaji Sport Sport+ Vesti Video

Otvorena sportska hala u Čajetini

U četvrtak, 7.novembra svečano je otvorena rekonstruisana sportska hala u Čajetini. Hala je otvorena uz vatromet, a čast da halu otvore su imali predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i direktor SC Čajetina Nikola Smiljanić. U svečanom programu je nastupio ansambl kulturno umetničkog društva Zlatibor kao i poznata akrobatska grupa “Haos animatori”.

Otvaranje rekonstruisane sportske hale u Čajetini – slika 2

 

Posle dve godine radova domaći sportisti ponovo nastupaju u hali u Čajetini. Projektom je bila predviđena rekonstrukcija postojećeg objekta kao i dogradnja. Hala sada ima dve tribine ukupnog kapaciteta 1.000 sedećih mesta. Izgrađene su četiri nove svlačionice, VIP loža, kontrolna soba, medija centar, medicinske prostorije, toaleti za publiku, novi ulaz za gledaoce, kafe bar i prostor za reporterske ekipe. Enterijer dvorane je potpuno renoviran postavljen je novi parket, LED rasveta, košarkaški mobilijar, kao i besplatan wi fi. Očekuje se da do kraja godine u hali počne sa radom i teretana, tako da će svi sadržaji tada biti kompletirani. Izvođači radova na modernizaciji i rekonstrukciji Sportske dvorane Čajetina bili su Polet iz Užica, Rovčanin inženjering iz Prijepolja, Jedinstvo iz Sevojna i MSC Sistem iz Požege.

Na početku programa prisutne je pozdravio direktor SC Nikola Smiljanić se na početku zahvalio svima a najviše sportistima koji su svojim rezultatima najzaslužniji za rekonstrukciju hale. Smiljanić je svoje obraćanje završio rekavši da se nada da će hala u Čajetini biti neosvojiva tvrđava za sve gostujuće ekipe.

Veliki je posao iza nas, kroz tri faze radova uspeli smo da produžimo halu, povećali kapacitet i visinu dvorane. Dali smo sve od sebe da realizujemo ovaj posao. Nije bilo nimalo lako, zahvalio bih se svima, pre svega mojim saradnicima i Opštini, koja je imala razumevanja i sluha za potrebe sportista i mladih – rekao je direktor „Sportskog centra Čajetina“ Nikola Smiljanić na otvaranju hale.

Otvaranje rekonstruisane sportske hale u Čajetini – KUD Zlatibor – slika 5

Ljubivoje Ršumović je zdravicom pozdravio otvaranje hale, a Dejan Čikić, predsednik UO Asocijacije sportskih centara Srbije je poželeo da čajetinski sportisti imaju još bolje rezultate u modernizovanoj hali.

Predsednik opštine Milan Stamatović je na otvaranju istakao da je velika čast biti na čelu opštine koja je uspela u jednoj godini da otvori dve sportske dvorane i da je u razvoj sportske infrastrukture uloženo 5 miliona evra.

“Mi smo sopstvenim sredstvima izgradili i rekonstruisali sporsku halu u Čajetini, za koju je opština izdvojila 132 miliona dinara, a ove godine smo u razvoj sporta uložili još milion i šesto hiljada evra za kupovinu sportske hale na Zlatiboru – izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović predajući na upravljanje zaposlenima i rukovodstvu Sportski centar Čajetina.

Otvaranje rekonstruisane sportske hale u Čajetini – slika 6

U ime domaćina, uručene su zahvalnice zaslužnim pojedincima i ustanovama (Opštini Čajetina, KJP Zlatibor, JKP Vodovod, MCS Sistem Požega, Arhimis DOO Užice, Zoranu Pavloviću, Dragoljubu Novakoviću, Vukoici Keziću, KK Zlatibor, OK Zlatibor, SPC Spens Novi Sad, Asocijaciji sportskih centara Srbije). Prisutne je pozdravio i predsednik UO Asocijacije sportskih centara Srbije Dejan Čikić, a otvaranje dvorane na svoj način je pozdravio i pesnik Ljubivoje Ršumović. Program je okončan nastupom KUD-a Zlatibor i animatorske grupe.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930