fbpx
Događaji Politika Vesti

Parlamentarni izbori 2016 – reagovanja

Na vest o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora oglasile su se i političke organizacije koje imaju svoje opštinske odbore u Čajetini.

SNP-Logo-Novi

Milan Stamatović, član predsedništva Srpske narodne partije, je ovim povodom izjavio da je SNP računao s ovom opcijom jer je jasno da bi bez parlamentarnih izbora SNS imao loš rezultat na lokalnim izborima. O eventualnim koalicijama Predsedništvo SNPa odlučiće po raspisivanju izbora. Ova stranka će u međuvremenu nastaviti sa politikom razvoja ekonomije i brigom o nacionalnoj bezbednosti.

sns-logo

Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Čajetini je podržao odluku Aleksandra Vučića da se raspišu vanredni parlamentarni izbori, kako bi se razrеšio društvеni sukob koji blokira rеformе, i Srbija, kroz rеformе, 2020. dovеla prеd vrata Evropskе unijе kao pristojna i urеđеna zеmlja. U opštinskom odboru SNSa očekuju da će glasači potvrditi  politiku Aleksandra Vučića i da će Srpska napredna stranka posle izbora nastaviti sa započetim reformama.

SPS-LOGO

Socijalistička partija Srbije se zalaže za redovne izbore cikluse. Po slovu Ustava mandat Vlade je omeđen na četiri godine i taj period nije odabran slučajno. Mišljenja smo da u ovom, za našu zemlju vrlo delikatnom trenutku, ne smemo sebi dozvoliti da zaustavimo državu i izložimo se nepotrebnim troškovima. Bilo kako bilo, odluka o raspisivanju vanrednih izbora nije bila u rukama SPS-a. Izbora se ne plašimo i na njih ćemo izaći sa obećanjima koje smo ispunili i rezultatima koje smo postigli. Kao i u dosadašnjih 25 godina, nastavićemo i dalje da se borimo za bolje sutra Srbije i svih njenih građana. Za razliku od nekih drugih, nećemo se baviti manipulacijama, etikom namera, niti konstantnim izmeštanjem rezultata u futur.

dveri-logo2014

Iz Srpskog pokreta Dveri su smatraju da je odluka o raspisivanju izbora opravdana i da je vlada Srbije prekršila sva svoja predizborna obećanja, izneverila izbornu volju građana i dovela Srbiju do ekonomske propasti. U Dverima su spremni za izbore na svim niovima i veruju da dolazi vreme za one nikada nisu bili na vlasti, koji iza sebe nemaju afere, koji nisu kupili diplome, koji nisu prevarili svoje birače. U opštinskom odboru ovog pokreta u Čajetini veruju da će se konačno u Skupštini Srbije čuti glas onih koji su protiv ulaska Srbije u EU i NATO, koji su za očuvanje KiM u sastavu Srbije i koji su za ekonomski patriotizam i podršku isključivo domaćoj privredi, poljoprivredi i selu.

ldp-logo

U Liberalno demokratskoj partiji veruju da raspisivanje izbora može biti prilika da se društvo presabere, da odluči o tome šta želi da postane i kako to misli da ostvari, pod uslovim da oni koji raspisuju izbore kažu zašto to rade i sa kakvom politikom stvarno na njih izlaze. Što se tiče dosadašnjeg učinka Vlade u LDPu smatraju da su oni koji su poslednje četiri godine vladali Srbijom, pokazali samo limite, nesposobnost i neiskrenost u vođenju evropske politike za koju su dobili mandat na izborima, i neporecivu sposobnost u vraćanje zemlje u eru sukoba, nestabilnosti, uništenih institucija i urušavanje demokratskih procedura. Izbori pred nama su prilika da Srbija počne da se transformise u pristojno društvo u kakvom želimo i zaslužujemo da živimo.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo