fbpx
Događaji Politika Vesti

Parlamentarni, pokrajnski i lokalni izbori 24.aprila

Kao što je bilo i očekivano, po primljenom predlogu Vlade, Tomislav Nikolić, predsednik Republike Srbije je danas raspisao parlamentarne izbore u Srbiji. Izbori će se održati 24.aprila 2016.godine

Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Srbije i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodina su se u Novom Sadu dogovorili da istog dana kada se budu održali parlamentarni izbori budu održani i pokrajnski i lokalni izbori.

izbori2016

Ovo znači da će građani u Vojvodini 24.aprila birati predstavnike na lokalnom, pokrajnskom i republičkom nivou, dok će se u drugim delovima Srbije birati odbornici lokalnih skupština i narodni poslanici.

Uskoro će biti poznati i svi detalji i procedure za ove izbore koji se neće bitnije razlikovati od procedura za prošle parlamentarne izbore.

izbori2016-lokal

Što se tiče opštine Čajetina na izborima 2014.godine pravo glasa je imalo 12.779 glasača, a na izborima je glasalo 8.742 građana. Na poslednjim parlamentarnim izborima se glasalo na 30 biračkih mesta.

Stranke će svakako o svojim aktivnostima obaveštavati javnost, a građanima ostaje da za početak provere da li su upisani u birački spisak i da se informišu na kom biračkom mestu mogu da glasaju. Ovo se može proveriti na stranici Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo