fbpx
Događaji Fudbal Sport Sport+ Video

Partizan bolji od Zlatibora

Juče je na stadionu Švajcarija Fk Zlatibor odigrao prijateljsku trening utakmicu sa ekipom Partizana koja se ove nedelje priprema na Zlatiboru. Igralo se dva puta po 30 minuta. Meč je sudila trojka: glavni sudija Milan Nedeljković, i pomoćnicu Srđan Nedeljković i Milan Kurlagić.

Zlatibor je utakmicu počeo u sledećem sastavu Jovanović Marko, Marić Ivan, Goronjić Mihailo, Kostadinović Željko, Lazović Nikola, Stanić Željko (kapiten), Janković Dušan, Mostadinović Marko, Luković Vladan, Panović Miloš i Milosavljević Branko, dok su na klupi ostali Kabanica, Ječmenica, Vujović, Mihailović, Zarić, Čumić, Savić, Todorović, Udovičić i Babić. Ekipu je za ovu utakmicu vodio pomoćni trener Vlade Todorić.

S druge strane za Partizan su zaigrali Kljajić, Pauljević, Bogoslovac, Stevanović, Ostojić, Gulan, Lukić, Grbić, Petrović, Fofana i Šaponjić, dok je u odsustvu trenera Nikolića ekipu predvodio Radoje Smiljanić.

partizan14-1

Na svu sreću, kiša je prestala da pada pred sam meč što je obradovalo više od 500 gledalaca na stadionu Švajcarija.
Gosti su odmah krenuli u napad, i već u trećem minutu su imali prvu šansu, ali je golman Zlatibora loptu uspeo da skrene van terena. Partizan je izveo korner, a odbrana Zlatibora je uspela uz malo sreće da ovu loptu izbije u polje. Dva minuta kasnije, Partizan je izveo slobodan udarac sa desne strane ali je lopta završila preko gola.
Domaći su uspeli da se oslobode pritiska u 8.minut. Izveden je aut na desnoj strani, Luković je kombinovao sa Jankovićem i Panovićem koji se odlično probio po desnoj strani i u visini kornera centrirao u kazneni prostor. Tamo je golman Kljaić loptu uspeo da izbije ispred Lukovića. Igrao se deseti minut kada je Jovanović uspeo s glave da skine loptu igračima Partizana. Minut kasnije Partizan je mogao do vođstva, ali je golman Jovanović ovu loptu vrhovima prstiju izbacio van terena.

U 16.minutu Janković je probio po levoj strani a golman Kljajić je loptu izbio u polje, gde su je prihvatili igrači Zlatibora. Milosavljević se tada ubacio u kazneni prostor. On je pokušao makazicama da prevari golamana Partizana, ali je lopta završila pored gola. Dva minuta kasnije, Panović je uputio loptu ka Jankoviću na desnoj strani, Ostojić je loptu ispred njega pokupio i vratio golmanu Kljajiću. Luković je pratio ovu loptu, ali je nije stigao. No, golaman Kljajić je loptu odbio rukom, a igrači Zlatibora su signalizirali indirektan udarac. Sudija Nedeljković nije prekinuo igru. Minut kasnije situacija se ponovila. Jaković je pritiskao po desnoj strani, a odbrana ponovo vraća loptu golmanu. Luković je ponovo ušao u duel sa golmanom Kljajićem koji panično loptu izbacuje van kaznenog prostora.

partizan14-2

Gosti su u 22 minutu pokušali iz daljine sa desne strane, ali je lopta završila preko gola. Minut kasnije Partizan je propustio odličnu šansu. Izveden je korner sa desne strane, a u kaznenom prostoru su se gosti bolje snašli i šutirali na gol Jovanovića. Loptu je na gol liniji grudima zaustavio Lazović, a zatim se odbila u polje. Milosavljević je u 24.minutu šutirao direktno na gol gostiju, ali je lopta prošla pored stative. Domaći su nastavili da pritiskaju, minut kasnije Željko Kostadinović se probio po desnoj strani. On je napravio pas sa Jankovićem, ali je do lopte prvi stigao golman Kljajić, koji pred Kostadinovićem izbija u aut. Igrao se 29 minut kada je Janković stvorio šansu. On je loptu dodao Panoviću na desnoj strani, a ovaj zatim centrirao na peterac, gde je loptu Kljajić prihvatio ispred Lukovića.

U drugom poluvremenu su za Zlatibor zaigrali i Kabanica, Ječmenica, Vujović, Mihailović, Zarić, Čumić, Savić, Todorović, Udovičić i Babić. Na samom početku nastavka Partizan je imao šansu za gol, ali je lopta završila pored gola domaćih. U 34 minutu Fofana je napravio dobar prodor, ali je odbrana Zlatibora uspela da preseče ovu loptu. U 37. minutu ponovo je Partizan imao šansu, ali je lob udarac bio neprecizan i lopta je završila pored gola.

partizan14-3

Zlatibor je mogao do vođstva u 41 minut. Željko Kostadinović je uspeo da osvoji loptu na oko 30 metara od gola Kljajića i da se probije do ivice kaznenog prostora. On je šutirao silovito, ali je lopta prošla tik pored leve stative.

Partizan je zatim uzvratio u 43 minutu kada je odbrana Zlatibora uspela da loptu izbije u polje ali nepun minut kasnije gosti su poveli. Grbić, je izveo skraćeni korner sa leve strane desnom nogom, lopta je krenula u same rašlje, a tu negde na samoj gol liniji na loptu je skočio i Fofana i glavom potvrdio pogodak.
Igrao se 50 minut kada je Željko Stanić dobio duel sa dva igrača Partizana. On je loptu uputio na levu stranu ka Jankoviću ali je linijski sudija signalizirao ofsajd. Dva minuta kasnije

Ječmenica je imao solidnu priliku za gol. Domaći su ubacili loptu na polovinu Partizana. Tamo se Ječmenica odlično ubacio. Odbrana Partizana se zalepila za njega i na kraju uz dosta muka uspela da loptu izbije u polje.

U 58 minutu, gosti su probili po desnoj strani, ali je golman Kabanica (zamenio Jovanovića), uspeo ovu loptu da odbije. Minut kasnije Mihailović je pokušao sa oko 20 metara, ali je lopta prošla pored gola Partizana.

Na samom kraju drugog poluvremena Partizan je mogao i do trećeg gola. Šaponjić je ponovo bio u napadu. On je loptu koju je dobio duboko u prostor, gurnuo pored istrčalog golmana, zaobišao ga i onda sa linije idealno centrirao ka Grbiću na drugu stativu, koji je malo oklevao da šutne iz prve i domaći su uspeli da ga izblokiraju.

Sudija Nedeljković je podelio četiri žuta kartona, i to tri igračima Zlatibora Lazović (33), Marić (37) i Čumić (54), kao i Grbić (36) iz Partizana.

Imajući u vidu da nije igrao Mudrinić i da su samo dva dana ranije igrači Zlatibora odigrali težak meč sa ekipom FK Seljak iz Mihajlovca u kupu FSR Zapadne Srbije može se reći da je pružena dobra partija. Ova utakmica je istovremeno pokazala i da Zlatibor može prilično dobro da se nosi i sa najboljim ekipama Srbije, što je ohrabrujuće pred nastup u zoni.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2022
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031