fbpx
Bioskop Događaji Kultura Manifestacije Sport Sport+ Turizam

Počeo IV Međunarodni festival sportskog filma

Međunarodni festival sportskog filma, 4. po redu, počeo je  dodelom nagrada za životno delo sportistima i rediteljima. Ovogodišnji, četvrti festival, posvećen je obeležavanju 90 godina organizovanog tenisa u Srbiji.

festival-sportski-film15-1

Festival sportskog filma na Zlatiboru  otvorili su Dane Korica, savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije i Dušan Orlandić. predstavnik Teniskog saveza Srbije. Povodom velikog jubileja teniskog sporta nagrade za životno delo dobili su:
  1. Novak Đoković – najbolji srpski teniser;
  2. Mima Jaušovec, legenda teniskog sporta bivše Jugoslavije;
  3. Nikola Pilić, pobednik mnogih međunarodnih i jugoslovenskih turnira, tvorac novih šampiona u ovom sportu, među kojima je i Novak Đoković;
  4. Jasna Šekarić, svetska šampionka u streljaštvu;
  5. Milun Vesnić, Legenda, užičkog, jugoslovenskog auto sporta; i
  6. Darko Bajić, reditelj kultnog filma “Bićemo prvaci sveta”.

festival-sportski-film15-5

Tokom festivala će biti prikazano 16 filmova koji će konkurisati za pet nagrada. Ko će biti pobednik odlučiće žiri u sastavu: Arzu Memedova, rediteljka iz Azerbejdžana, inače pobednica prvog festival sportskog filma na Zlatiboru, Dane Korica, savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije Aleksandar Avramović, producent i direktor televizije i dugogodišnji kulturni poslenik.

Generalni sekretar Kulturno prosvetne zajednice Srbije kao institucije od značaja za kulturu Republike Srbije, Živorad Ajdačić, uručio je priznanje – zahvalnicu festivalu.

nagrada-to-zlatibor15-1

Nagradu “Zlatna značka”, nacionalno priznanje pojedincima iz Srbije i inostranstva za dugogodišnji doprinos kulturnim delatnostima, Kulturno prosvetna zajednica Srbije dodelila je Arsenu Đuriću, direktoru Turističke organizacije Zlatibor.

Osnivači Festivala su Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i preduzeće za proizvodnju filmova Maja film, kao izvršni organizator. Partneri Festivala su Olimpijski Komitet Srbije i Sportski Savez Srbije, a značajnu podršku i pomoć pruža Ministarstvo kulture Republike Srbije. Festival u Kongresnom centru Srbija na Zlatiboru  traje do 1. septembra.

Izvor: ZooM

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo