fbpx
Bioskop Događaji Kultura Manifestacije Sport Sport+ Turizam

Počeo V međunarodni festival sportskog filma

nagrade-festival-16

Peti, po redu međunarodni filmski festival sportskog filma je počeo dodelom nagrada za životno delo istaknutim sportskim i filmskim radnicima.

festival-film16-1

Ovogodišnji dobitnici nagrada za životno delo su Svetlana Kitić, Janica Kostelić, Dražen Dalipagić, Dane Korica, Bojan Križaj, Slavko Kuzmanović, Milena Dravić i Dragan Nikolić.

Prisutne je na početku manifestacije pozdravio predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

stamatiovic16

“Mi u svojim strategijama razvoja ulažemo ogromne napore. Izdvajamo ogroman novac za sportsku infrastrukturu i nadamo se da će ovakve manifestacije dati još veći doprinos da Zlatibor postane scetište svetskih događaja, svetskih organizacija i svetskih manifestacija u oblasti turizma,” rekao je Stamatović. On je svoje obraćanje završio zahvalivši se sportskim radnicima koji su dali svoj doprinos u popularizaciji sportskog života među novim naraštajima.

Predsednik saveta Festivala, Arsen Đurić, je u svom obraćanju istakao da turistički i filmski Zlatibor postaju uigran tandem koji okuplja i privlači filmski i turistički svet.

djuric16

“Opština Čajetina i Zlatibor se već decenijama potvrđuju u prepoznavanju pravih vrednosti i u tome smo dosegli prestižne rezultate. U turizmu su, zna se svako ko se njime duže bavi ulaganja u sadržaje i ponudu  stalni uslovi za uspeh i veću posetu, istakao je Đurić.

Potom se prisutnima obratio Nikolaj Parahovnik selektor festivala i osnivač festivala sportskog filma Atlant. On je izrazio zadovoljstvo što je ponovo na Zlatiboru a zatim je predložio da Zlatiborski festival sportskog filma predstavlja Srbiju u asocijaciji festivala sportskih filmova koji trenutno okuplja 14 država. Na ovaj način bi Zlatibor dobio znatno veće međunarodnu pažnju i prepoznatljivost.

nikolaj16

Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije je otvorio Festival. On je pozdravio prisutne i istakao da Sportski savez Srbije radi sve da se uslovi za bavljenje sporta budu na višem nivou.

sostar

“Mi smo na početku prepoznali ideju ovog festivala i postali smo partneri. Ovo je petogodišnjica a zajedno ćemo proslaviti još petogodišnjica i da poželimo sreću i uspeh našim sportistima na olimpijskim igrama,” istakao je Šoštar.

Potom su nagrađenima za životno delo uručene nagrade.

krizaj-stamatovic

Bojan Križaj, proslavljeni skijaš Jugoslavije i Slovenije je izjavio da nostalgija svih sportista velika i da drhte srca kada nastupaju sportisti iz regiona.

“Biti dio tog, te velike porodice, stvarno je velika čast i to priznanje stvarno pokazuje da smo još uvek dio te velike porodice,” istakao je Križaj.

dalipagic

O nagradi koju je dobio Dražen Dalipagić je rekao da je ovo prva nagrada koju je dobio u poslednjih dvadest godina.

Ovom prilikom je dodeljeno i specijalno priznanje Jovu Petijeviću poznatom vajaru čije skulpture se nalaze na izložbi u kongresnom centru Srbija.

Na otvaranju fstivala su prisustvovali i članovi Paraolimpijskog tima Srbije, Miloš Zarić i Nebojša Đurić koji će predstavljati Srbiju na paraolimpijskim igrama u Brazilu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930