fbpx
Događaji T-Info Turizam

Podeljeno 14.000 vaučera za odmor

Četiri meseca od početka akcije Odmor uz vaučere, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je u Nišu 26.aprila izjavio da je od početka godine podeljeno skoro 14.000 vaučera za odmor u Srbiji. On je rekao da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunicija više nego zadovoljno rezultatima u sektoru turizma u prva dva meseca ove godine.

vauceri-odmor

“Imamo rast broja domaćih turista za 14 odsto, rast broja stranih turista za 22 odsto, a broj noćenja porastao je za 22 odsto. U odnosu na prva dva meseca prošle godine devizni priliv je veći za devet odsto”, kazao je Ljajić.

Što se tiče destinacija najtraženije su Prolom i Lukovska banja, Banja Koviljača, Kopaonik i Zlatibor. Ljajić je istakao da su najčešći korisnici penzioneri, koji su preuzeli 65% vaučera.

“Nadam se da ćemo do kraja godine podeliti svih 46.000 vaučera, koliko ih je predviđeno za ovu godinu”, kazao je Ljajić koji je u niškoj hali “Čair” prisustvovao otvaranju 17. Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora.

vauceri2016

Što se tiče Zlatibora vaučere primaju ugostitelji u 34 objekta među kojima su Hotel Mona, Hotel Palisad, Odmaralište Dunav, hotel President, SB Čigota, Satelit, Vila As, Vila Mina, Vila Vidikovac… Do sada su zlatiborski ugostitelji izdali više od 2.000 potvrda o rezervaciji, a realizovano je više stotina vaučera.

Janko Ilić iz agencije Anja Tours je zadovoljan dosadašnjim tokom akcije i očekuje da će interesovanje biti znatno veće tokom maja kada počinju rezervacije za letnju sezonu.

“Privatni izdavaoci koji izdaju smeštaj preko naše agencije su u februaru i martu realizovali oko dve stotine vaučera a do sada je izdato više stotina potvrda o rezervacijama,” rekao je gospodin Ilić. On je pohvalio i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunicija koje je krajem aprila isplatilo sve dospele vaučere za februar i mart.

Kako se približava vreme letnjih odmora interesovanje za korišćenje vaučera je sve veće tako da turistički radnici na Zlatiboru veruju da će narednih dana rasti interesovanje gostiju za odmor uz vaučere Ministarstva turizma.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930