fbpx
Događaji Ekonomija Lokalna privreda T-Info Turizam

Podnet zahtev Ministarstvu za lokacijsku dozvolu za gondolu

mapa-trasa-gondola16

Opština Čajetina je 6.jula, dostavila Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture zahtev za izdavanje lokacijskih uslova za izgradnju gondole na Zlatiboru, sa svom pratećom dokumentacijom.

Svi nesporazumi su rešeni na sastanku koji je održan 1.jula u prostorijama Ministarstva, a njihov uzrok je bio nedostatak komunikacije. Zajednički rad je nastavljeni ove nedelje, već u ponedeljak su predstavnici lokalne samouprave imali konsultacije sa sa Ministarstvom oko dokumentacije za izdavanje dozvole.

gondola15-mojlogo

Prema važećim propisima, ministarstvo bi trebalo da u roku od pet dana izda dozvolu za lokacijske uslove. Po dobijanju lokacijskih uslova biće završena konačna verzija projekta, koji će razmatrati Revizona komisija. Ukoliko se ispune obećanja iz Ministarstva o prioritetu ovog projekta građevinska dozvola bi mogla da bude izdata već sredinom avgusta a najkasnije septembra.

gondola15-1

Paralelno sa radovima na projektu teku i poslovi na rešavanju imovinsko-pravnih odnosana trasi gondole u skladu sa  Rešenjem o utvrđivanju javnog interesa na trasi koje je nedavno donela Vlada Republike Srbije. Opština je za eksproprijaciju imovine privatnih vlasnika, lokalna samouprava obezbedila je sredstva. Što se tiče zemljišta koje je u vlasništvu Republike Srbije očekuje se početkom naredne nedelje izjašnjavanje Republičkog javnog pravobranioca.

ministarstvo16-1

Za lokalnu samoupravu je važno da radovi počnu čim se ispune administrativni uslovi kako bi izvođači već u septembru mogli da počnu sa radovima.

Gradnju gondole je dobio konzorcijum četiri firme, koji predvodi Jedinstvo iz Užica. Konzorcijum ima veliko iskustvo u izgradnji žičara i do detalja su upoznati i sa projektom.

gondola

Najveći deo opreme je već stigao u Čajetinu a ovih dana stiže oprema za stanice, a zatim i kabine za gondolu. Kompletna oprema za gondolu je kompniji Pomagalski plaćena 9.950.000 evra.

Istovremeno sa radovima na gondoli lokalna samouprava radi i na razvoju turističkih sadržaja na trasi gondole.

Izvor: goldgondola.rs

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo