fbpx
Događaji Društvo Humanost i solidarnost

#podržiRTV – Novi protesti u Novom Sadu

Neformalni pokret “Podrži RTV” je na facebook stranici #podrziRTV pozvao građane da se danas ponovo okupe u znak protesta protiv urušavanja profesionalizma na Radio-televiziji Vojvodine, javnom servisu svih građana!

podrzi-rtv2

Pokret se obratio građanima saopštenjem u kome se kaže:

“S obzirom na to da Upravni odbor i novo rukovodstvo RTV-a nisu ispunili nijedan zahtev od onih koji su im upućeni na prethodnom mirnom skupu održanom 23. maja, organizujemo novi protest, ali ovog puta ispred zgrade televizije.

Budući da novinari koji rade u toj kući, nisu dobili priliku da na RTV-u realizuju debatu uživo “O javnom servisu na javnom servisu” u kojoj bi učestvovali relevantni sagovornici, takvu debatu održaćemo ispred zgrade televizije.

Odatle ćemo svi zajedno krenuti ka upravnoj zgradi RTV-a, u Ignjata Pavlasa 3, gde ćemo ponovo tražiti ostavke članova Upravnog odbora i ispunjenje naših ostalih zahteva.

Pozivamo sve građane i građanke koji žele da stanu u odbranu programa javnog servisa Vojvodine koji je vlasništvo svih nas i u odbranu urednika i voditelja Informativnog programa koji su smenjeni preko noći bez ikakvog obrazloženja.

Skup je zakazan za 18 časova, ispred zgrade televizije RTV.

podrzi-rtv3

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo