fbpx
Događaji Politika Vesti

Pokret Dveri – Ko i zašto poklanja državnu zemlju?

Saopštenjem koje prenosimo u celini se oglasilo i Povereništvo Pokreta Dveri iz Čajetine:

Srpski pokret Dveri pozdravlja najavu donošenja Zakona o ispitivanju porekla imovine do kraja septembra, kao ostvarenje jedne od ključnih programskih načela Pokreta Dveri.

dveri-logo2014

Mi smatramo da su enormne socijalne razlike nastale na korupciji i političkim privilegijama kočnica svakog društvenog napretka te da u u Srbiji ne može doći do elemntarne socijalne pravde dok se ne ispita poreklo imovine svih političara, kriminalaca i tajkuna od 1989. godine do danas i dok svima onima koji su svoju imovinu stekli kršenjem zakona i političkim privilegijama ta imovina ne bude oduzeta i vraćena u posed građana Srbije.

Istovremeno postavljamo pitanje zašto je Vladi Srbije bilo potrebno tri godine da se odluči na ovaj korak? Da li je moguće da tajkuni još nisu izmirili poreske dugove prema državi i ko im to iz vlasti omogućava? Strahujemo da se ponovo ne radi o praznom marketinškom potezu bez stvarnih posledica kao što je bio slučaj i sa najavom hapšenja tajkuna, što se pretvorilo u praznu predizbornu priču.

Mi u Čajetini smo svedoci da se rešenjem Ministarstva 2.213 hektara državne zemlje na Zlatiboru poklanja privatom preduzeću, protivno rešenju Službe za katastar nepokretnosti i protivno Republičkom pravobranilaštvu!

I sami znamo koje su cene zemljišta na Zlatiboru , tako da nije teško izračunati koja je ukupna vrednost ovog zemljišta. To je suma koja je ogromna za Državu a da ne pominjemo lokalnu samoupravu ili pojedinca.

Zato pozivamo Vladu Srbije, nadležne organe i institucije da hitno preispitaju zakonitost ovog rešenja i da suzbijajući korupciju, nezakonitost i nesposobnost u sopstvenim redovima, dokažu da se zaista bore protiv korupcije i da iskreno misle kada kažu da će preispitati poreklo kapitala!

Previše je za ove tri godine bilo lažnih obećanja i medijskih predstava od kojih nismo videli nikakvu korist za narod i državu.

Srpski pokret Dveri
Povereništvo Čajetina

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo