fbpx
Događaji Turizam Vesti Video

Položen kamen temeljac za Omladinski dom na Zlatiboru

Danas je na lokaciji pored zgrade TO Zlatibora postavljen kamen temeljaca za gradnju Omladinskog doma na Zlatiboru. Kamen temeljac su postavili ministar Rasim Ljajić i predstavnici opštine Čajetina, Milan Stamatović i Arsen Đurić.

omladinski-centar-zlatibor16-4

Ministar Ljajić je ovim povodom izjavio da je ovo još jedan projekat koji se realizuje u saradnji sa Opštinom Čajetina i da će poboljšati ukupnu turističku ponudu Zlatibora.

“Zlatibor je lider u planinskom turizmu u Srbiji. Trećina gostiju koja poseti planinske centre u Srbiji dolazi na Zlatibor, i ja se nadam da ćemo sa završetkom Omladinsko kulturnog centra poboljšati ukupan turistički promet i povećati broj domaćih i stranih gostiju koji ovde dolaze,” istakao je Ljajić.

stamatovic-ljajic-djuric

Ukupna vrednost projekta je oko 130 miliona dinara. Radovi u prvoj fazi će koštati 53 miliona dinara i biće završeni do 31.decembra ove godine. Ministarstvo turizma je za ovu fazu odvojilo 20 miliona, dok je lokalna samouprava opredelila ostatak sredstava opštinskim budžetom.

Ljajić je najavio da će Ministarstvo podržati ovaj projekat i u 2017.godini sa još 20 miliona dinara i da se planira da objekat bude završen do 1.septembra 2017.godine.

omladinski-centar-zlatibor16-5

“Činimo sve da Zlatibor i čitava ova regija zaista i u infrastrukturnom i svakom drugom smislu bude jedna od vodećih turističkih destinacija u zemlji,” zaključio je Ljajić.

omladinski-centar-zlatibor16-7-stamatovic

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović se zahvalio na podršci koju je opština dobila od Ministarstva u ovom projektu.

“Ja sam poznat po tome, da volim da kritikujem loše poteze i odnos Vlade prema manjim lokalnim samoupravama. Ovde moram stvarno da pohvalim tu jednu dobru saradnju i napore ministra Ljajića koji je prepoznao turističke potencijale opštine Čajetina i zahvaljujući tom uzajamnom razumevanju mi smo odradili veliki deo projekata koji su u opštem interesu,” istakao je Stamatović

On je najavio da će Omladinski dom na Zlatiboru biti prvi objekat koji će biti u potpunosti prilagođen osobama sa posebnim potrebama.


[mks_highlight color=”#81d742″]Omladinski centar će imati pozorišno-bioskopsku salu sa 225 mesta, galerijski i bibliotekarski prostor, nekoliko manjih sala, kao i više kancelarija za udruženja koja posluju na teritoriji opštine Čajetina. Ispred Omladinskog centra biće uređen amfiteatar, u kom će moći da se održavaju manje kulturne manifestacije, što će doprineti organizaciji raznih manifestacija i dešavanja i u toku zimske sezone.[/mks_highlight]

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031