fbpx
Događaji Info Vesti

Pomoć iz Čajetine stigla u Šamac

Kamion sa humanitarnom pomoći iz opštine Čajetina, koji je juče krenuo put bratske opštine Bosanski Šamac u Republici Srpskoj, noćas je, nakon brojnih problema na granici, ipak stigao. Prema rečima predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića, kamion je na graničnom prelazu Vardište, čekao skoro četiri sata, uz obrazloženje da se roba mora cariniti u Šamcu, koji je pod vodom. „Postojala je mogućnost da se roba carini u Višegradu, no ni to nije bilo moguće, iz njima znanih razloga“, rekao je Stamatović.Nakon alarmiranja medija, rukovodstva Republike Srpske, bez obrazloženja, kamionu je omogućen prolaz. U dva sata iza ponoći, pomoć je stigla ugroženima u Bosanskom Šamacu.

pomocdk3

Velika količina vode, konzervirane hrane, sredstava za higijenu, garderobe, sigurno će biti od koristi, budući da je i u susednoj Republici situacija sa poplavama katastrofalna.
Iz Čajetine će pomoć ići i za Beograd, kako bi bila usmerena gde je najpotrebnija.

Do sada je opština Čajetina obezbedila 9 tona nafte, koja je upućena Kosjeriću, Bajinoj Bašti i Požegi, kojima je juče uplaćena i novčana pomoć od po milion dinara.

Danas su poslate mašine u Bajinu Baštu, kako bi se pomoglo u saniranju klizišta i porušenih objekata.

Više o aktivnostima lokalne vlasti možete poslušati na portalu radioluna.rs

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031