fbpx
Događaji Ekonomija Lokalna privreda Manifestacije Turizam Video

Poslednje pripreme za letnju sezonu u Gostilju

Turističko udruženje Gostilje spremno dočekuje ovogodišnju letnju sezonu koja će zvanično početi  12.jula  kada će iz Gostilja biti uživo emitovana emisija Žikina Šarenica.

Posetioci Gostilja će ove godine moći da uživaju u novim sadržajima, bazen koji je građen prošle godine 3.jula je počeo sa radom. Ove godine uz bazen su u funkciji bar na plaži, teren za odbojku na pesku, kao i mini igralište za najmlađe posetioce. Cena celodnevne ulaznice na bazenu je 100 dinara.

bazen-gostilje14-1

Udruženje je pripremilo i štandove za prodaju tradicionalnih proizvoda zlatiborskog kraja, koji će biti postavljeni na ulazu u turistički kompleks. Planirano je da se na ovaj način animiraju meštani da ponude svoje proizvode turistima, kao što je šumsko voće, rukotvorine… Meštani će na ovim štandovima moći da prodaju svoje proizvode bez plaćanja zakupa što će svakako njihove proizvode učiniti konkurentnijim.

Uskoro će turisti u Gostilju moći da posete i rodnu kuću Dimitrija Tucovića. Tenderski postupak za obnovu ovog zdanja je pri kraju, tako da bi radovi mogli da počnu uskoro. Udruženje ovde očekuje pomoć Užičana u beogradu, a pomoć će pružiti i opština Čajetina.

Gostilje je u poslednjih nekoliko godina dobilo status velikog izletišta, a od ove godine biće moguće provesti i ceo odmor u ovom selu. Hotel Gostiljska vrela je potpuno završen i spreman je za prijem prvih gostiju ove godine. Na ovaj način biće proširena ponuda sela.

gostiljska-vrela14-1

Što se tiče glavne atrakcije Gostilja, a to je poznati vodopad, u planu je gradnja letnjikovca i roštilja, uređenje pešačke staze do kanjona reke. Ove godine cene ulaznice za odrasle će biti 150 dinara, a 100 dinara za decu dok porodična karta košta 400 dinara.

vodopad-gostilje14-2

I ove godine se 2.avgusta na Ilindan održavaju tradicionalni sportski susreti mesnih zajednica opštine Čajetina.

miroslav-tucovic

Predsednik turističkog udruženja Gostilje, Miroslav Tucović je pozvao sve goste da posete Gostilje u toku ovogodišnje letnje sezone.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo