fbpx
Biznis Događaji Info Lokalna privreda Vesti Video

Potpisan protokol o saradnji opštine Čajetina i javnih preduzeća…

Opština Čajetina, Regionalna razvojna agencija “Zlatibor” i OPTIMUS-Centar za dobro upravljanje su u oktobru 2014. godine započeli realizaciju zajedničkog projekta „Brže i lakše do građevinske dozvole“, sa ciljem uspostavljanja Organa za objedinjenu proceduru (OOP) i registra administrativnih postupaka, koji će obezbediti brzo, trasnparentno i kvalitetno sprovođenje postupaka iz oblastiiz gradnje. Projekat se realizuje u okviru Programa „Razvoj privatnog sektora u Jugozapadnoj Srbiji” (PSD) koji finansira Švajcarska vlade, kroz Švajcarsku agenciju za razvoj i saradnju u Srbiji – SDC, a realizuje Regionalna razvojna agencija „Zlatibor“.

protokol-jp-opstina1

U okviru ovog projekta, kao nastavak daljih aktivnost, 26. novembra 2014. godine potpisan je i protokol o saradnji između opštine Čajetina, JKP „Vodovod-Zlatibor“, Telekoma Srbije AD, Elektrosrbije doo i Republičkog geodetskog zavoda.

Potpisivanjem Protokola o saradnji, strane potpisnice su izrazile spremnost da permanentno zajednički rade na unapređenju međusobne komunikacije, koordinacije rada i razmene informacija i dokumentacije. Na ovaj način će se obezbediti veća efikasnost i kvalitet rada Opštinske uprave opštine Čajetina i svih strana potpisnica Protokola, a sve u cilju pojednostavljenja i ubrzanja procedura i smanjenja troškova krajnjih korisnika usluga.

protokol-jp-opstina5

Pojednostavljenje postupka dobijanja građevinske i ostalih dozvola preko OOP i povećanje transparentnosti administrativnih postupaka će dodatno povećati potencijale opštine Čajetina i uticati na stvaranje povoljnog poslovnog okruženja.

Povoljno poslovno okruženje će neminovno uticati na privlačenje domaćih i stranih investicija, kao jednog od najvažnijih uslova za lokalni ekonomski razvoj i razvoj turističkog potencijala Zlatibora, a rezultiraće povećanjem zapošljavanja i prihodi u turizmu, što je i glavni cilj PSD projekta.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je ovom prilikom izjavio da će se na ovaj način potencijalim investitorima damo sve informacije na jednom mestu, bez dosadašnjeg lutanja. Sada ćemo svi biti umreženi tako da će investitori imati sve informacije o cenama, i rokovima, Mi pokazati da postajemo mi kao lokalna samouprava pravi servis građana, istakao je Stamatović.

Direktor RRA Zlatibor, Slavko Lukić je rekao da se ovaj projekat realizuje kroz “Program razvoja privatnog sektora u jugozapadnoj Srbiji”, koji finansira Švajcarska agencija za razvoj saradnju u Srbiji – SDC. On je istakao da je cilj da se i ostale opšštine ugledaju na opštinu Čajetinu u odnosu sa investitorima i građanima.

Slađana Karavdić Kočević, direktorka OPTIMUS – Centra za dobro upravlјanje je rekla da se projekat “Lakše i brže do građevinske dozvole” sastoji od dva softvera, jedan koji će povezati lokalne samouprave i javna preduzeća i drugi tzv. elektronski registar.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031