fbpx
Događaji Košarka Sport

Predsednik opštine Čajetina poželeo uspeh Ženskoj košarkaškoj reprezentaciji

Ženska košarkaška reprezantacija Srbije boravi na pripremama na Zlatiboru pred predstojeće Olimpijske igre. Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, posetio je košarkašice i čestitao im zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, budući da im je i tada, kada su bile na pripremama pred Prvenstvo poželeo sreću. U svom obraćanju, zlatnim devojkama poželeo je uspeh na Olimpijadi i izrazio zahvalnost što je Zlatibor odabran za njihove pripreme.

“Zlatibor pruža sve uslove za pripreme vrhunskih sportskih ekipa, a sve ekipe koje su boravile ovde zabeležile su ozbiljne rezultate u svojim takmičenjima, nadam se da će to i sada biti”, poručio je Stamatović, dodavši da su reprezentativke dostojni predstavnici Srbije i našeg naroda.

zenska-reprezentacija-srbija16-2

Marina Maljković selektorka Ženske košarkaške reprezentacije, istakla je da je Zlatibor tradicija kada je reč o pripremama Reprezantacije.

„Pored svih teškoća i problema koje se dešavaju u svetu, jer veliki broj igračica živi u inostranstvu,prija nam što u svojoj zemlji imamo ovakvo jedno mesto, koje nam pruža mir. Zlatibor je idealno mesto, gde se mi kao ekipa osećamo dobro, a ja kao selektor, kada igračicama postavljam velike zahteve, imam obavezu i da im omogućim da se one telom i duhom osećaju dobro,a to je ono što im Zlatibor pruža.Mi smo u ovom momentu mogle da budemo u Americi u pripremama za najveće svetsko takmičenje, ali smo odabrali da budemo u hotelu Olimp na Zlatiboru“, rekla je Maljkovićeva u svom obraćanju.

Na pitanje kakva su očekivanja na predstojećem takmičenju, Maljkovićeva je istakla da je najkonkurentnija ekipa Amerike, dok su sve ostale Senegal, Kanada, Kina, Španija, Srbija ravnopravno dobre.“Borićemo se za Srbiju svim srcem“, zaključila je selektorka.

zenska-reprezentacija-srbija16-1

Košarkašice su izuzetno zadovoljne pripremama na Zlatiboru.

“Navikle smo na pripreme ovog intenziteta, dugi niz godina smo u Marininom sistemu i znamo koja su očekivanja od nas. Na Zlatiboru nam je najlakše da sve brže prođe uz dobar rad i dobro društvo.Svesne smo veličine takmičenja koje je pred nama i šta ono nosi, idemo spremne,ali devojke će biti svesne tek kada odu na samo takmičenje”, rekla je o priprema Nevena Jovanović, koja igra na poziciji beka.

Nakon susreta, predsednik opštine Čajetina i reprezentativke razmenili su poklone.

izvor: cajetina.org.rs

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031